IT: Tasa-arvoministeri: Gay Pride järjetön

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 2

International Herald Tribune Europe kertoo Italian tasa-arvoministerin Mara Carfagnan kieltäytyneen tukemasta kesäkuun Gay Pride -marssia, koska hänen mielestään homoja ei enää Italiassa syrjitä ja että Gay Pride on järjetön. "Gay Priden ainoa tavoite on homoparien virallinen tunnustaminen, samalla tasolla kuin avioliitto. En voi olla samaa mieltä tässä asiassa."

Arcigay-järjestö ihmettelee ettei muka syrjintää ole maassa, jossa homot joutuvat piilottamaan identiteettinsä kotona, koulussa ja työpaikalla. Italiassa on murhattu 14 homoa ja lesboa kahden viime vuoden aikana. 50 henkilöön on kohdistettu vakavia hyökkäyksiä ja tuhansia syrjitään.

Berlusconin uusi hallitus on ottanut edellistä hallitusta huomattavasti tiukemman asenteen mm. sosiaalisiin kysymyksiin. Minun henkilökohtainen kantani on, etteivät homojen oikeudet Italiassa etene Berlusconin hallituskaudella.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

En haluaisi kuulostaa pessimistiltä, mutta italialaiset tulevat valitsemaan Berlusconin johtajakseen n kertaa ja joka kerralla Berlusconi on joutunut aiemmin väistymään n-1 kertaa ryssittyään maan talouden hoidon n-1 kertaa. Jos ei johtajaakaan voi vaihtaa niin tuskinpa homojenkaan asiat etenee ainakaan hallituksen toimesta. Paikallisilla ja kansainvälisillä homojärjestöillä on entistä tärkeämpi rooli.