Hyviä Uutisia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Krister
  • 3

Varovaisen positiivista kehitystä kahdesta hlbti näkökulmasta takapajuisessa maassa.

Iranin presidentti on myöntänyt, että maassa on homoja, että kyseessä ei ehkä olekaan vain länsimainen muoti-ilmiö. Samalla hän väitti, että Iranissa ei vainota homoja, jolleivat he esiinny julkisuudessa. Jälkimmäinen väite ei pidä paikkaansa, uskonnollinen poliisi tekee maassa kotietsintöjä saadakseen homoja tuomiolle. Presidentin lausuntoa voi pitää kuitenkin selvänä liennytyksenä maan johdon aikaisempaan asenteeseen, ja voi ehkä johtaa todelliseen muutokseen. Jotkut kommentaattorit ovat pitäneet tätä linjan muutosta seurauksena mm. ihmisoikeusjärjestöjen painostuksesta.

Homojen, lesbojen ja muiden vaino jatkuu kuitenkin vielä Iranissa, ja maa ajaa erittäin homovihamielistä linjaa esimerkiksi YK:ssa. Samaan aikaan Britanniassa on esitetty, että Iranilaisille homoille ei pitäisi myöntää turvapaikkaa, koska he ovat turvassa jos käyttäytyvät hillitysti eli pysyvät visusti kaapissa.

http://www.ukgaynews.org.uk/Archive/08/Sep/3002.htm
http://www.democracynow.org/2008/9/26/iranian_president_mahmoud_ahmedinejad_on_iran

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Intiassa on brittiläisen imperiumin jäljiltä voimassa homoseksuaalisuuden kriminalisoiva lainsäädäntö. Nyt maan terveysministeri on ehdottanut lain muuttamista, mutta sisäministeri vastustaa (miksi sisäministerit ovat aina typerimpiä, cf. Suomi). Delhin korkein oikeus on antanut tukea lakien muuttamiselle. Keskustelu ei käynnistynyt niinkään ihmisoikeusaktivistien tai hlbti väen toimesta, vaan huolesta AIDS tilanteen pahenemisesta. Kyseisiä pykäliä ei ole viime vuosina sovellettu erityisen tiukasti, mutta ne vaikeuttavat esimerkiksi järjestöjen toimintaa.

http://timesofindia.indiatimes.com/India/Gays_living_in_fear_of_prosecution_HC/articleshow/3550414.cms
http://www.indianexpress.com/news/curbing-homosexuality-not-a-solution-for-hiv-hc/367849/

3 kommenttia

...ja minä kun luulin, että joku toinenkin julistaa täällä evankeliumin ilosanomaa! : D
Rascal, täällä ei julisteta. Täällä keskustellaan :)