Lambda Istanbul ratsattiin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Poliisi on ratsannut Lambda Istanbulin tilat. Syyksi sanottiin, että tiloissa käy transgender -ihmisiä ja järjestöä syytettiin laittomasta prostituutiosta, transgender-ihmisten paritustoiminnasta ja tulojen hankinnasta näillä menetelmillä. Maanantai-iltapäivänä tusina siviilipukuisia poliiseja tutki tiloja kaksi tuntia. Kaikki tutkittiin, samoin tarkistettiin kaikkien tiloihin saapuvien henkilöllisyys. Mitään rikollista ei löytynyt, mutta poliisit ottivat mukaansa talouspapereita ja jäsenkortiston.

Lambda Istanbulilla on meneillään oikeudenkäynti siitä, onko järjestö Turkissa laiton. Seuraava oikeudenkäyntipäivä on 17. huhtikuuta. Jos Lambda Istanbul kielletään, se olisi selvä loukkaus EU:n periaatteita vastaan.
(PinkNews)

Olli Rehn ja Jose Barroso ovat juuri Turkissa keskutelemassa demokratiatilanteesta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lambda Istanbulin oikeudenkäynnin vaiheista
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=41&thrdid=5077

Lambda Istanbulin sivuilla oleva kuvaus tapahtumista englanniksi
http://www.lambdaistanbul.org/php/main.php?menuID=26&altMenuID=46&icerikID=5005

1 kommenttia

EU-komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso kertoi eilen kolmipäiväisen Turkin vierailun päätteeksi, että neuvotteluja Turkin kanssa jatketaan. Hän kehotti Turkkia nopeuttamaan uudistuksia. Turkin parlamentille hän sanoi puheessaan, että "EU tarjoaa mahtavan vaihtoehdon radikaalille islamille".