Bahrain saattaa aloittaa maan laajuisen homojahdin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 1

Näin raportoi Bahrainissa ilmestyvä Gulf Daily News 14.2. päivätyssä uutisessa.

Tehoiskuun saattaa sisältyä myös aikaisempaa tiukemmat rajatarkastukset, joilla estetään homoja muista maista pääsemästä maahan. Suunnitellaan myös tutkimusta kuinka laajalle homoseksuaalisuus on Bahrainissa levinnyt.

Parlamentin ulkomaisten suhteiden, puolustuksen ja kansallisen turvallisuuden komitea on jo tukenut ehdotusta, joka toteutuessaan pakottaisi hallituksen tekemään tutkimuksen. Kansanedustajat katsovat homo-ongelman kasvaneen Bahrainissa. Homoiksi tunnistetut muun maalaiset karkotetaan maasta.

On epäselvää, kuinka tutkimus tehtäisiin, mutta se on hallituksen ongelma.

Sisäasiainministeri on kertonut, että jo nyt epäillyt homoseksuaalit käännytetään Bahrainin kansainvälisellä lentokentällä. Ministeri valitti, että homot koettavat käyttäytyä "miehekkäästi" siihen asti kunnes ovat päässeet läpi rajatarkastuksen ja palautuvat takaisin sopimattomaan homoseksuaaliseen asenteeseen heti sen jälkeen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

"Homoseksuaaleja löytyy valtavasti hiussalongeissa, kauneus- ja hierontasalongeissa. Niitä ministeriö tarkastaa säännöllisesti.
Ne, jotka näyttävät homoseksuaaleilta taikka tarjoavat asiakkaille henkilökohtaisia palveluita, pidätetään ja tuomitaan oikeudessa."

Ministeri kuvailee homoja "vaarallisiksi" ja "uhkaksi yhteiskunnallemme ja islamilaisille arvoille".

Muilta ministeriöiltä ja viranomaisilta on pyydetty asiassa lausuntoja. He ovat todenneet, ettei asia ole heidän vastuualueellaan.

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • krister
  • 19.2.2008, 12.42
Ehkäpä Bahrainin hallituksen pitäisi sulkea kaikki parturit ja kampaamot! Onneksi siellä ei kuitenkaan ole kuolemantuomio (toistaiseksi) voimassa.