Münchenin pormestari vähemmistöjen puolella

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Münchenissä oli CSD-paraati viime viikonvaihteessa. Rankasta kesäsateesta huolimatta tunnelma oli korkealla. Juhlan suojelijana oli ylipormestari Christian Ude (sosiaalidemokraatti, ikä yli 60 vuotta). Hän on ollut ylipormestarina vuodesta 1993 ja homojen ja lesbojen juhlan suojelijana vuodesta 1994 alkaen.

Ylipormestari piti jälleen puheen CSD:n lopputilaisuudessa ja sai raikuvat suosionosoitukset. Ylipormestari oli Münchenin gayradion haastateltavana torstai-iltana. Kuka voisi kuvitella, että Helsingin ylipormestari lausuisi tällaisia sanoja Helsingin Pridestä ja Helsingin homoista ja lesboista. Tähän tapaan kertoili Christian Ude:

Ne ihmiset saavat olla ylpeitä, jotka ovat saaneet aikaan tämän CSD-tapahtuman. Alku oli vaatimatonta, mutta nyt CSD:stä on kehittynyt yksi Münchenin tärkeimmistä tapahtumista. Samalla sillä on vahva poliittinen viesti. Kun hän aloitti tilaisuuden suojelijana vuonna 1994, yhteiskunnan ilmasto oli täysin erilainen. Silloin tunnettiin homot, mutta lesboista ei juuri puhuttu. Hänen omassa puolueessaankin, sosiaalidemokraateissa, se oli hyvin ”likainen” puheenaihe. Puolueessa kyseltiin, miksi hän ryhtyi tilaisuuden suojelijaksi. Oikeistomieliset syyttivät, että hänen täytyy itse olla homo, kun hän rupeaa sellaisen tilaisuuden suojelijaksi. Ei voitu kuvitella, että joku asettuisi vähemmistöjen puolelle kuulumatta itse samaan vähemmistöön. Christian Ude on toiminut myös juutalaiskeskuksen puolesta olematta itse juutalainen, hän on toiminut myös muslimien moskeijan puolesta ja ortodoksisen kirkon puolesta.Ei tarvitse kuulua noihin vähemmistöihin, vaikka puhuu heidän puolestaan. Oikea suvaitsevaisuus on sitä, että pystyy kommunikoimaan ja kunnioittamaan vähemmistöjä.

Vastalauseet kansalaisten taholta ovat täysin muuttuneet vuoden 1994 jälkeen. Aluksi tuli säkeittäin kirjeitä, joissa pääasiassa maalla asuvat ihmiset sanoivat, ettei heillä ole mitään homoja vastaan, mutta homous on raamatun ja luonnonjärjestyksen vastaista, eikä sitä saa propagoida. Nämä reaktiot ovat vuosi vuodelta vähentyneet ja nyt näkee, kuinka eläkkeellä olevat avioparit talojen ylemmissä kerroksissa tulevat parvekkeille iloitsemaan paraatin mukana. Myös puolueet, jotka alkuaikoina esittivät ilkeitä huomautuksia ja vihamielisyyttä, ovat huomanneet. että sieltä löytyy potentiaalista kannattajakuntaa ja haluavat unohtaa edellisen vuosikymmenen vihamielisyydet. Poliittisissa puolueissa ei enää ole havaittavissa homovihamielisyyttä. Mutta on pieniä ryhmiä, jotka vastustavat juutalaiskeskusta, moskeijaa ja ortodoksikirkkoa. Heitä, nuoria miehiä mustissa vaatteissa on ollut myös CSD-paraatin varrella. He eivät pukeudu enää uusnatsivaatetukseen, vaan koettavat näyttää tavallisilta ihmisiltä, mutta heidän sanomansa on vähemmistövastainen.

Nämä vähemmistövastaiset ryhmät haluavat esiintyä jonkin puolesta: Pro München, Pro Köln, Prio perhe, jne., lasten puolesta, vanhemman väen puolesta, jne. Todellisuudessa nämä ryhmät ovat vain vähemmistöjä vastaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kun ylipormestari esiintyi pääjuhlassa, applodit olivat valtavat. Joku korkean virkansa puolesta tulee tapaamaan homoja ja lesboja. Moni on kertonut, että se aiheuttaa melkein hurmionomaisen tunteen. Joku on meidän puolella. Paikalla on yleensä paljon nuoria ihmisiä, jotka ovat tulleet provinssistä ja haluavat hävitä näkymättöminä väenpaljouteen, eivätkä he koskaan ennen ole kuulleet kenenkään puhuvan homojen puolesta. Kaupungintalon edessä tulee pormestari ja puolustaa heitä ja haluaa varmistaa heidän asemansa osana kaupungin asujamistoa.

Olisi tärkeä saada kaupungin valtuustoon toinenkin homo/lesboedustaja. Nyt on yksi, Thomas Niederbühl. Homoilla ja lesboilla on oma ehdokaslista, ns. Rosa Liste, eikä ylipormestari sosiaalidemokraattina voi ruveta mainostamaan vierasta puoluetta. Mutta totuuden nimissä: homoille ja lesboille on tärkeää, ettei vaaleissa yksikään ääni mene hukkaan. Jos haluaa, että homo- ja lesboasiat kehittyvät, on äänestettävä homoja ja lesboja. Jos pitää ekologisia asioita tärkeinä , pitää änestää vihreitä ja jos pitää tärkeinä sosiaalisia ja taloudellisia asioita, voi äänestää sosiaalidemokraatteja.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!