Sveitsiin supervanhoillinen piispa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Juuri nimitetty uusi Churin piispa kuohuttaa mieliä kaikkialla Sveitsissä. Uusi piispa Vitus Huonder (65) sanoo, että homot ovat syntisiä ja harhapoluilla. Homorakkaus on syntiä – sen voi jokainen homo itse lukea raamusta, hän lataa. Mutta emme torju heitä, vaan johdamme heidät oikealle tielle.

Homot ja lesbot koko maassa jyrähtivät. Lesbojärjestö LOSin varapuheenjohtaja sanoo, että hän on olut lesbo lapsesta asti. En koe olevani väärällä tiellä. Homojärjestö Pink Crossin puheenjohtaja sanoo, että piispan on helpompi haukkua homoja kuin kulutusyhteiskunnan materiaalisia arvoja.

Huonder oli 80-luvulla Egg ZH:n seurakunnassa pappina. Hänestä kerrotaan, että hänen kanssaan ei ollut ongelmia. Voi puhua myös maallisista asioista, vaikka hän olikin aika sisäänpäin kääntynyt. Hän pyrki koko ajan eteenpäin urallaan. 90-luvulla hän oli niin konservatiivinen, että monet seurakunnan lampaat lähtivät omille teilleen. Ettei tulisi isompia ongelmia, hänet siirrettiin Lichtensteiniin papiksi. Nyt pelätään, että sama pako seurakunnasta tulee jatkumaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sveitsissä on myös vapaampaa ilmapiiriä. Baselin ympäristössä homot ja lesbot voivat saada siunauksen ja eräänlaisen kirkollisen vihkimisen.

(Blick.ch)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!