Venäjä: Poliisin väkivalta pöyristyttää

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Amnesty osoittaa mieltään Venäjän poliisin väkivaltaa vastaan. Mielenosoitus pidetään huomenna perjantaina 18.4. kello 17 alkaen Venäjän suurläehtystön edessä. Koska poliisin väkivalta kohdistuu myös homojen ja lesbojen mielenosoituksiin, voivat hlbti-ihmiset liittyä mielenosoitukseen.

Perjantaina 4.4. Moskovan poliisi toimi erittäin väkivaltaisesti mielenosoittajia kohtaan. Myös jotkut toimittajat saivat tuntea poliisin väkivallan. Nyt on käynnissä toimintaviikko ympäri Eurooppaa poliisin väkivaltaa vastaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Tässä kohdassa aikaisemmin illalla ollut yhteenveto on poistettu, koska siinä oli virheitä. Siinä oli sekoitettu tapahtumia nyt ja aikaisemmin. (Käytin lähdettä, jossa päivämääriä ei ollut merkitty, valitan). Koko vuosi on ollut rauhatonta. Tv:ssä on nähty kuvia mielenosoituksista, joissa poliisi hakkaa rauhallisia Putinin vastaisia mielenosoittajia, kun taas putin-nuorille on tarjottu parhaat mielenosoituspaikat.
======

Huhtikuun 4. päivän tapahtumista on tarkkoja kuvauksia netissä. Seitsemän nuorta miestä oli osoittamasa mieltä Solnikin metroaseman sisäänkäynnillä. Heidät pidätetiin ja heitä pahoinpideltiin tuntien ajan. Pahoinpitelyjen kohteiksi joutuneet ovat kertoneet yksityiskohtaisesti tapahtumista. Heitä vastaan käytettiin mm. sähköshokkeja. Yksi joutui sairaalaan sydänpysähdyksen vuoksi. Silminnäkijäkuvaus on aika raaka: sellejä, tuskanhuutoja, naurunröhötystä, hakkaamista, käsirautoja, yms.

Moskovassa oli perjantai-iltana 11.4.2008 mielenosoitus polisiin väkivaltaako vastaan. Kun poliisi tekee väkivaltaa, kukaan ei ihmettele mitään. Poliisi saa loukata lakeja ja oikeuksia, tehdä laittomia pidätyksiä ja tarkastuksia.
======

Homojen mielenosoituksissa esim. vuoden 2007 aikana onglema on ollut se, että heti kaikki mielenosoittajat on pidätetty. Aikaisemmin heidän kimppuunsa käviävt ortodoksi-kansalliset, ja poliisi ei tehnyt mitään hakkaamisen estämiseksi.
http://www.youtube.com/watch?v=Qv70fu-Ehxw
Putin-nuoret? Mikä venäläisiä oikein vaivaa?