Paavi: homoliitot esteenä maailmanrauhalle?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 11

Paavi on antanut lausunnon maailman rauhanpäivän kunniaksi eli perinteisen uuden vuoden tervehdyksen.
http://www.vatican.va/holy_father/benedict_xvi/messages/peace/documents/hf_ben-xvi_mes_20071208_xli-world-day-peace_en.html

Tässä perinteisessä tammikuun 1. päivän julistuksessa paavi korostaa perheen merkitystä ja perhearvoja maailman rauhalle.

Lausunnossaan paavi korostaa, että olemme kaikki yhtä perhettä, sisaria ja veljiä, miehiä ja naisia. Hänellä on huoli ympäristön tilasta, hyvinvoinnin epätasaisesta jakautumisesta, ihmisten epätasa-arvosta ja sodista erityisesti Afrikassa ja Lähi-Idässä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Paavilla on sanottavaa myös homoille ja lesboille. Kaikki, mikä heikentää miehen ja naisen avioliittoa, uuden elämän syntymistä heidän liitossaan ja heidän lastensa kasvattamista, on uhkana rauhalle.

Julistuksesta voi lukea rivien välistä, että homoliitto on esteenä matkalla rauhaan.

11 kommenttia

Voi herranjestas, mistä noita paavejakin oikein sikiää. Varmaan oli homojen syy Titanicin uppoaminen, Jeesuksen ristiinnaulitseminen ja dinosaurusten sukupuuttokin :( ja sama sukupuutto odottaa meitä ihmisparkoja ellemme äkkiä ala lisäätyä siveellisin keinoin. Muistaakseni edellinen paavi antoi joskus lausunnon, jossa kertoi hi-viruksen läpäisevän kondomimateriaalit, mikä tekee kondomeista täysin hyödyttömiä käyttää ja sitäpaitsi ne ovat syntisten keksintö. Fiksua.

Nykyiseltä paavilta haluaisin tiedustella, miten oma lesbouteni heikentää vaikkapa naapurin heteropariskunnan lisääntymistä, avioliittoa ja lastenkasvatusta? Toki ovat rakentaneet tonttien rajalle aidan, mutta se tapahtui jo ennen kuin tulin kaapista...Vai voiko oi-niin-viisaan paavin lausuman tulkita niin, että maailma pelastuu jos menen miehen kanssa naimisiin? Poistaako se epätasa-arvon ja kaikki maailman vitsaukset?