USAn katolisten linjassa muutosta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

AP:n jutussa todetaan USA:n katolisten piispojen aloittaneen kampanjan vahvistaakseen avioliittoinstituution asemaa. He kehottavat kampanjassaan aviopuolisoita suorittamaan yksinkertaisia joka päivä toistuvia eleitä (!) toinen toisillensa. TV-spoteissa kysytään: "Mitä sinä olet tehnyt tänään avioliittosi puolesta?"

Tässä kampanjassa uskonto on siirretty sivuun niin, että tavoitettaisiin aikaisempaa laajempi joukko ihmisiä.

Nyt on siirrytty homoavioliittojen vastustamisesta heteroavioliittojen tukemiseen. Tulos on ollut aiemmin kehnonlainen.
(JV: Ja tätähän minäkin olen toivonut heidän tekevän jo kauan sitten ja vain tätä, homohakkaamisen sijaan!)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Katolisella kirkolla on USA:ssa vakava uskottavuusongelma. Vakavimpana syynä kriisi monien pappien paljastuttua joitakin vuosia sitten lasten seksuaalisiksi hyväksikäyttäjiksi. Skandaali oli laaja. Vahingonkorvaukset olivat niin mahtavia, että monet seurakunnat joutuivat taloudellisiin vaikeuksiin. Asiaa pahensi asioiden salailu, uhkailu ja Vatikaaninkin yritykset vaientaa skandaali. Lopullinen syy lankesi homojen niskaan.

Piispojen edustaja totesi: "On tietenkin tullut aikaisempaa vaikeammaksi, että ihmiset noissa hassuissa kaulureissaan nousisivat ylös ja puhuisivat julkisesti seksuaalisuudesta ja avioliitosta. Välitön kyyninen reaktio monien ihmisten mielissä on: 'Kuinka sinulla on otsaa tulla kertomaan meille moraalista ja seksisuhteista?'", hän totesti. "Ei voi kieltää, että tuollainen ajattelu on taustalla."

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!