Vuosikokouksia: salailua vai avoimmuutta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 10

Sopivasti Setan edustajakokouksen alla on Seta-foorumilla käynnistynyt keskustelu foorumin tulevaisuudesta. Kuka sitä moderoi ja pitäisikö perustaa uusi alue, jossa käytäisiin asiallinen keskustelu viihdekeskustelun vastapainoksi. Yksi keskustelija korostaa, että viihdekeskustelu on tärkeä nuorille; se on "kevyt tie" Setan ympyröihin.

Setan edustajakokous 1.12.2007. Toivotaan, että tiedottaminen olisi yhtä avointa kuin ILGA-Euroopan kokouksessa tänä viikonloppuna. Kai kokouksen osanottajista joku löytyy, joka voi tehdä kuvausta kokoustapahtumista koko HLBT-väelle. Ilmoittautuisin vapaaehtoiseksi (olen ahkera), mutta minua ei kutsuta kokoukseen ja vapaaehtoistiedottamista kohtaan tunnetaan muutenkin lievää epäluuloa. Kuitenkin iso osa HLBT-väestöstä seuraisi mielellään, millaista keskustelua heidän etujärjestössään käydään.

MSC:n vuosikokous on marraskuulla. Suomalainen MSC on täällä käydyn nettikeskustelun perusteella myös epäluuloinen tiedottamisen ja näkyvyyden suhteen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hesetan vuosikokous pidetään 23.11.2007. Pienen lamakauden jälkeen Hesetan tiedotuslinja on taas piristynyt. Nettisivua päivitetään aika ajoin, Honk-jäsenlehti on verkossa kaikkien luettavissa ja Priden tiedottamislinja on riittävän hyvä. Mutta kuullaanko mitään vuosikokousterveisiä?

Muista järjestöistä ei ole havaintoja. Kun Porin Seta tekee vuosisuunnitelmiaan, kannattaa muistaa, että Pori on Riian ystävyyskaupunki ja kaupungilla on aina rahoja ystävyystoimintaan. Latvialaiset kaipaavat ystäviä! Riian Pridellä ei porilaisia näkynyt.

10 kommenttia

vaeltaja2006 kirjoitti: "MSC:n vuosikokous on marraskuulla. Suomalainen MSC on täällä käydyn nettikeskustelun perusteella myös epäluuloinen tiedottamisen ja näkyvyyden suhteen."

En kyllä, vaeltaja hyvä, ymmärrä miten tuolla toisaalla käydyn keskustelun perusteella päädyt tuollaiseen johtopäätökseen. MSC Finlandissa ollaan tuskin epäluuloisia sen enempää tiedottamisen kuin näkyvyydenkään suhteen.

Kokoukset ja niissä käydyt keskustelut ja tehdyt päätökset vain ovat sellaisia asioita, joista ei tiedoteta jäsenistön ulkopuolellle.

Se, ettei MSC:n eroamista SETA:sta tiedotettu yhdistyksen taholta millään lailla, on varsin ymmärrettävää ja korrektia käytöstä, kun SETA:n puheenjohtaja oli ilmaissut paheksuntansa asian julkitulosta jo ennen kokousta.

Alkaa hieman närästää vaeltajan toistuva MSC:n esille vetäminen sellaisessa "antaa ymmärtää tietävänsä että jotakin hämärää on tekeillä" -äänensävyssä.
Täällä ranneliikkeessä käytiin keskustelua siitä, että MSC aikoo erota Setasta. Kun sain tietää, milloin asiasta päätetään, päivystin ja hankin äänestystuloksen. Pyydän anteeksi, että sekaannuin asiaan. En voinut millään tietää, että asiaan liittyi järjestöpoliittisia näkökulmia ja sensitiivisyyttä. Asiastahan keskusteltiin täällä ranneliikkeessä laajasti ja tulin mukaan vasta myöhäisessä vaiheessa. Sitä en vieläkään ymmärrä, miten se Setan puheenjohtaja tähän liittyi. Jatkossa vähennän kiistanalaisista asiosita kirjoittamista, ja yritän odotella virallisia tiedotteita. Tosin se on ikävää, sillä mikään ei ole niin vanha kuin vanha uutinen.