EUn uudistussopimus

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Europarlamentissa hyväksyttiin eilen EUn uudistussopimus. Siinä on 54 artiklaa ja artiklassa 21 on syrjintäkielto, jossa nimeltä mainiten kielletään syrjintä seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Sopimus hyväksyttiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2000 ja se sisältyi EUn perustuslakiin vuonna 2005. Mutta perustuslaki kaatui Ranskan ja Hollannin kansanäänestyksissä. Nyt uudistussopimus menee kansanäänestykseen todennäköisesti vain Irlannissa. Sopimus allekirjoitetaan tänään, ja se tulee voimaan noin vuoden päästä, kun kaikki jäsenmaat ovat sen ratifioineet.

Euroskeptikot protestoivat. Noin 100 äärivasemmisto- ja äärioikeistopuolueiden europarlamentaarikkoa häiritsi juhlallisuuksia vihellyksin ja buuauksin. He vaativat kansanäänestyksiä koko Euroopassa.

Sopimus on tärkeä homoille ja lesboille. Heidät mainitaan nimeltä eivätkä he enää kuulu joukkoon "Muut vastaavanlaiset ryhmät".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Englanti ja Puola ovat halunneet omia poikkeuksia, Heidän kansalaisiaan ei voi viedä oikeuteen eurooppalaisten perusoikeuksien perusteella. Erityisesti Puola on kritisoinut syrjintäsuojapykäliä.
(Queer.de)

(PS. Ainakin meidän perheessä nostetaan sateenkaarilippu aamiaispöydässä salkoon!)

3 kommenttia

Englannin labour-puolueen meppi vaati konservatiivien johtajaa David Cameronia pitämään joukkonsa kurissa, kun ne buuasivat ja vihelsivät kuin huligaanit EUn juhlallisuuksissa Strassbourgissa. Cashman on homo/lesbo-intergroupin johtaja. Alexander Stubb on ryhmän varapuheenjohtaja.

Cashman sanoi, että konservatiiviset brittimepit liittyivät fasistien ja kommunistien riveihin ja yrittivät huutoäänestyksellä vielä kaataa perussopimusta. "Tällainen taktiikka ei sovi Eurooppaan" sanoi Cashman.

http://ukgaynews.org.uk/Archive/07/Dec/1201.htm
  • 2 / 3
  • krister
  • 13.12.2007, 14.09
Iso-Britannia ja Irlanta tekivät kesällä hyväksyttyyn uuteen EU-sopimukseen (joka vielä pitää ratifioida jäsenmaissa) muutaman varauman, mutta muistaakseni ne koskivat joitain työsopimusoikeuden teknisiä kohtia. Poula sen sijaan esitti varauman nimen omaan Perusoikeuskirjaan ja sen takaamaan syrjimättömyyteen. En tiedä onko Puolan uudella hallituksella uusia suunnitelmia, mutta muuten Puola jää EU:ssa aika yksin.