Rooman Pride-paraati

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Lauantaina 16.6.2007 Roomassa on suuri gay-pride-paraati. Parisuhteet halutaan laillistaa. Mutta vatikaani paheksuu. Vatikaanin kulttuuriministeri sanoo, että pieni vähemmsitö onnistuu vaikuttamaan mediaan ja uudet ajatukset virtaavat maahan. Pitäisi pysytellä vain vanhoissa arvoissa: miehen ja naisen avioliitossa. Kulttuuriministerin mielestä Jumala unohtuu ja kaaos alkaa johtaa maata.

Myös hallituksessa on ristivetoa. Paraatiin osallistuu muutama ministeri, mm. ympäristöministeri. Hänet tunnetaan biseksuaalina. Hallituksessa on myös marssin kritisoijia. Marssiin odotetaan 500 000 ihmistä. Mottona on ”Tasa-arvo heti”.
(DerStandard)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Ranskalainen uutistoimisto AFP puhuu kymmenistä tuhansista marssijoista, ABC News Online Australiassa mainitsee jopa 100 000 marssijasta. Uutiset kertovat, että viranomaiset olivat ohjanneet kulkueen kauaksi Vatikaanista, mutta tällä Pride-marssilla oli selvänä kohteena katolisen kirkon jyrkät homojen vastaiset asenteet ja Prodin hallitus, jolta odotetaan pikaisia toimia homojen yhteiskunnallisen aseman parantamiseksi.