Kustannetaanko CSD verorahoilla?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Hampurissa juhlitaan tänä viikonloppuna CSD-tapahtumaa (eli Cristopher Street Day). Welt-lehti kysyy, onko tämä poliittinen vai kaupallinen tahtuma? Kolmen päivän ajan Jungfernstiegillä Alsterin rannalla on musiikkilavoja, info-kioskeja ja erilaista ravintolatelttaa. Jos se on puhtaasti kaupallista, järjestäjä maksaa kulut. Jos se on poliittinen tapahtuma, vain osa kuluista jää järjestäjälle. Kun Berliinissä Love Parade julistettiin kaupalliseksi, järjestäjälle tuli taloudellinen ahdinko ja tapahtuma siirrettiin muualle.

CSD on sekoitus molemmista. Paraati on ilmoitettu poliittiseksi mielenosoitukseksi. Sen sijaan katujuhlta on kaupallista ja järjestäjä maksaa. Kaupunki huolehtii vain turvallisuudesta. Poliisi hoitaa liikennejärjestelyt ja on käytettävissä juhlapaikalla. Paljonko se maksaa, siitä poliisilla ei ole laskelmia.
Sen sijaan jätehuolto on kalliimpaa. Katujuhlassa on yksityinen siivousfirma töissä. Paraatin siivouksen hoitaa kaupunki. Kuluiksi arvioidaan 20 000 euroa. Se maksetaan verorahoilla. Käytännössä yksityisen siivousfirman jäljiltä joudutaan vielä tekemään lisätöitä - eräänlainen loppusilaus, koska paikat eivät kuitenkaan ole alkuperäisessä kunnossa. Jotkut massajuhlien järjestäjät ovatkin sopineet, että kaupungin puhtaanapito hoitaa kaikki alusta loppuun. Silloin ei tule jälkipyykkiä.
http://www.welt.de/hamburg/arti2275571/Steuerzahler_finanziert_den_Schwulen-Umzug_mit.html

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Hampurin CSD-paraati alkaa klo 13. Lähtöpisteenä on homokaupunginosa St. Georgen homokatu Lange Reihe. Mutta marssin reitti on suunniteltu niin, että ollaan mahdollisimman vähän aikaa St. Georgen kaupunginosassa. Se on nimittäin myös maahanmuutajien asuma-aluetta, ja siellä on toista kymmentä moskeijaa. Heitä ei haluta ärsyttää. Kulkue menee rautatieaseman pohjoispuolelta ratapihan yli ja Steintorwallia pitkin ohi rautatieaseman. Bergstrassea pitkin matka jatkuu Mönckebergstrasselle eli kauppakadulle ja siitä Alsterin rannalle.

*****

Priden mottona on: "Butter bei die Fische" eli voita kalan päälle. Mikään ei ole täydellisempää kuin kala ja voi. Se on vähän samaa kuin Suomen itärintamalla venäläisten kuulutukset: "Tulkaa suomipojat hakemaan leipää". Suomalaiset vastasivat "Tule sinä iivana hakemaan leivän päälle voita". HLBTI-väki on saanut jo monissa maissa rekisteröidyn parisuhteen, mutta täydellinen tasa-arvo puuttuu. Jotain puuttuu, jotta kaikki olisi täydellistä. Siis, vaaditaan: Voita kalan pääälle eli täydellistä tasa-arvoa.
Todellisuudessa venäläisillä ei kuienkaan ollut tarjota leipää.
Suomalaisilla ei ollut tarjota sen leivän päälle voita.

Mutta nyt tajusin tuonkin vitsin. : D