AIDS-konferenssi: EI prostituoiduille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 18

Meksikossa alkoi sunnuntaina 6-päiväinen aids-konferenssi. Prostituoituja ei sinne päästetty. Ensin viranomaistaholta kerrottiin, ettei ole rahaa ottaa kaikkia mukaan ja sitten vedottiin heidän puutteelliseen englanninkielen taitoonsa. Prostituoiduilla on oma yhdistys ja se on jäänyt ovien ulkopuolelle.

Konferenssi on joka toinen vuosi ja nyt siihen osallistuu 25 000 ihmistä: tutkijoita, kansainvälisten järjestöjen edustajia, valtioiden organisaatioiden ja kansalaisjärjestöjen ihmisiä ja paljon myös mediaa. Prostituoitujen ohella homoseksuaalien järjestöt ja huumeiden käyttäjät näkyvän kokouksessa huonosti. Nämä ihmiset ovat pääasiassa köyhiä eikä heillä ole varaa maksaa kalliita osallistumismaksuja. Latinalaisessa Amerikassa on 1,7 miljoonaa ihmistä saanut HI-viruksen.

Prostituoitujen puheenjohtaja vaatii halvempia aids-lääkkeitä ja prostituoitujen tunnustamista. Prostituutio on kiellettyä Meksikossa, mutta kuitenkin sitä siedetään. Lahjomalla selvitään katuprostituutiossa ja bordelleissa. Meksikon hallitus obn antanut 23 miljoonaa dollaria verituotteiden turvallisuuden parantamiseen. Homojen valistamiseen on 5 miljoonaa. Prostituoiduille on alle miljoona.

(Reuters)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

18 kommenttia

Eivätkö ne lainkaan tajua, ettei AIDSin vastustamisessa ole kyse siitä, kuka sairastaa nyt, vaan ennenkaikkea siitä, kuka on potentiaalisin tartuttaja? :-O
"Latinalaisessa Amerikassa on 1,7 miljoonaa ihmistä saanut HI-viruksen..."

Mahtaa luku olla melkoisesti alakanttiin?

"Prostituoitujen puheenjohtaja vaatii halvempia aids-lääkkeitä..."

Mm. Brasilia, Thaimaa ja Intia valmistavat halpoja kopiolääkkeitä useimmiten amerikkalaisomistuksessa olevien yhtiöiden AIDS-lääkkeistä. Näin oman maan köyhilläkin on mahdollisuus elää pitempään. Pohjois-Amerikan vapaakauppasopimuksesta, eli NAFTA:sta, johtuen epäilen, että moinen taitaa Meksikolta jäädä tekemättä.