Sarajevo: Homofestivaali loukkaa uskonnollisia tunteita

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 8

Muslimiaktivistit kritisoivat Sarajevossa tulossa olevaa pride-homofestivaalia. Vihakampanjan käynnisti vaikutusvaltainen kolumnisti Ezher Beganovic Saff-lehdessä. Homojuhla on suunniteltu viikonloppuun 24.-26.9.2008. Mutta se ajankohta ei käy muslimeille, koska heillä on menossa ramadan. Islamissa homoseksuaalisuus on synti ja sairaus.

Myös suurimman islamilaisen puolueen puheenjohtaja vastustaa homojen pride-tapahtumaa. Se on hänen mukaansa ramadanin aikaan provokaatio, vaikka muuten kunnioitetaankin vapautta ja suvaitsevaisuutta..

Bosniassa vallitsee erikoinen yksimielisyys tässä asiassa. Serbivähemmistön keskuudessa sosiaalidemokraatit ovat samassa rintamassa. Jos sellainen pride järjestettäisiin serbialueella, se kiellettäisiin, sanoo sosiaalidemokraattien edustaja..

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pride-tapahtuman järjestäjät sanovat, että oli sattumaa, että tapahtuma sattuu ramadanin aikaan. Pride on kulttuurin ja taiteen juhla. Muslimit olisivat protestoineet, vaikka pride olisi järjestetty johonkin muuhun aikaan.

Entisistä Jugoslavian maista vain Sloveniassa on kapea-alainen rekisteröity parisuhde. Muualla jylläävät vanhat asenteet.
(queer)

8 kommenttia

Entä jos ramadan loukkaa Prideen osallistujien homoja tunteita?