Nyt sormia mittaamaan!

  • Uutinen
  • Sattumat
  • vaeltaja2006
  • 9

Sormien pituus paljastaa

Kädet ovat sielun peili. Jo tuhansia vuosia käsistä on ennustettu ja luettu elämää. Erityisesti romanit pitivät tätä taitoa hengissä nykypäivään saakka. Nykyään sitä kutsutaan kirognomiaksi, kirologiaksi (olennaista käden ja sormien muoto ja urat) tai kiromantiksi (olennaista mitä kädestä voidaan lukea ja ennustaa).

Nature-lehdessä kädet ovat nousseet esiin. Amerikkalainen psykologi Marc Breedlove Kalifornian yliopistosta väittää, että on yhteys sormien pituuden ja homoseksuaalisuuden välillä. Hän vieraili joissakin kansanjuhlissa, ja mittasi ihmisten etusormia ja nimettömiä (se johon pannaan vihkisormus). Lisäksi koehenkilöt täyttivät kyselylomakkeen.

Jo satoja vuosia on tiedetty, että miehillä nimetön on pitempi kuin etusormi. Naisilla ne ovat yhtä pitkiä. Pituusero näkyy jo kohdussa. Erot syntyvät sukupuolihormoneista. Mitä korkeampi on testosteroni- ja androgeenitaso äidin kohdussa, sitä lyhempi on etusormi suhteessa nimettömään. Mittaus tehdään kämmenen puolelta.

Nyt tutkimus totesi seuraavaa: Naishomoseksuaaleilla oli "miehiset kädet". Etusormi oli lyhyempi. Miehillä ei ollut suoraa yhteyttä. Mutta oli joitakin homoja, joilla etusormi oli selvästi lyhyempi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vielä yksi havainto: Niillä miehillä, joilla oli vanhempia veljiä, oli oma sormityyppi. Vaikka he olivat heteroja, heillä tutkijan mukaan oli korostunut todennäköisyys homouteen. Tutkija sanoo, että on hämmentävää, jos isoveljien määrä vaikuttaa homouteen.

Lehtiartikkeli on niin sekava, että on pakko palata alkuperäislähteisiin, mutta Morgenpostissa on kuva, josta jokainen voi tarkistaa, mihin kategoriaan käsi kuuluu.
http://www.morgenpost.de/mag/2008/03/15/wissenschaft/952079.html?image=150400&js=1

Sormen pituus mitataa näin: alimman nivelen poimusta sormen kärkeen. Siitä voidaan mitata sormenpituusindeksi: etusormen pituus jaettuna nimettömän pituudella. Miesten etusormi on 4% lyhyempi kuin nimetön. Naisilla indeksi on tasan 1.

=====

Aiheesta on keskusteltu ranneliikkessä vuoden 2003 lopussa ja vuoden 2004 alussa (ks. arkisto)

9 kommenttia

Voitaisiinko kesän Pridelle 2008 pystyttää virallinen mittauspiste? Se voisi olla festivaalitoimiston edessä kadulla. Kuka ottaa hoitaakseen? Ilmoittaudun mukaan kriisiaputelttaan, jos tulee paljon positiivisia (homo)tuloksia perusheteroille.
Breedloven tutkimus oli vain alkua. John Manning on selvitellyt sormen pituuksia ja henkilökohtaisia ominaisuuksia vuonna 2001 Liverpoolin yliopistossa.

Naiset, joilla on miehinen indeksi: he ovat suorituskykyisiä, vähemmän kommunikoivia, ei-neuroottisia.

Naiset, indeksi 1,00: edellisten vastakohta, mutta heillä on erityisiä puhelahjoja.

Miehet, miehinen indeksi: Urheilullisia, hyvä potenssi, aggressiviteetti, taipumus niveltulehduksiin.

Miehet, indeksi 1,00: Hyviä tiedemiehiä ja hyviä lukijoita.

Viime vuonna psykologi Mark Brosnan (Bathin yliopistossa) osoitti, että Englannin koululaisten keskuudessa miehinen indeksi toi hyvän laskupään, naisellinen indeksi kirjallisia kykyjä.

Tutkijat yrittävät selittää, että testosteroni vaikuttaa erityisesti oikeaan aivopuoliskoon. Ja siitä syntyy matemaattista ja musikaalista lahjakkuutta, mutta huonompaa kielellistä kykyä.

Tutkimuksia on myös kritisoitu, mutta siitä tuonnempana.