Moskovassa homoaktivisteja pidätetty

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 6

Moskovassa poliisi pidätti klo 10 aikaan 15 homoaktivistia vaalihuoneistossa. Pidätettyjen joukossa on Moskovan Pride-aktivisti Nikolaj Aleksejev. Silminnäkijöiden mukaan he olivat vain äänestämässä eikä kyse ollut mielenosoituksesta. He olivat etukäteen netissä kertoneet, missä ja milloin he äänestävät. He ilmoittivat kirjoittavansa äänestyslippuun: Ei homofobialle. Se oli sama vaalipaikka, jossa pormestari Lushkov käy äänestämässä.

Saksassa Volker Beck on jo ehtinyt vaatia joukkoa vapaaksi.

(queer.de)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

6 kommenttia

Ryhmä homoja on otettu kiinni vaalihuoneistossa, kun he olivat antamassa ääntään duuman vaaleissa. Nikolaj Aleksejev kertoi puhelimitse uutistoimisto Interfaxille, että "emme ole tehneet mitään laitonta, olemme olleet vain äänestämässä".

Vaikka homoseksuaalisuus ei olekaan kiellettyä Venäjällä, homot ovat olleet ortodoksien järjestöjen ja poliisin jatkuvien hyökkäysten kohteina. Toukokuussa Priden yhteydessä pidätettiin myös saksalainen kansanedustaja Volker Beck.
http://www.dolomiten.it/nachrichten/artikel.asp?KatID=f&p=5&ArtID=104727

Volker Beck on LSVD-järjestön sivuilla tuominnut tapahtuman ja vaatii pidätetyjen vapauttamista. GayRussia-sivusto ei ole kerotnut asiasta mitään. Mahdollisesti sivun ylläpitäjä istuu muiden mukana putkassa.
Gayrussia-sivulla on toissa päivältä uutinen, jossa kerrotaan, että homojärjestöjen jäsenet aikovat äänestää joukolla eräällä Moskovan keskustan äänestyspaikalla. Se on pormestari Lushkovin äänestysalue. Vaalilippuihin aiotaan kirjoittaa: "Ei homofobialle".

Päätös tällaisesta tapahtumasta tehtiin jo aikaisemmin marraskuulla. Homojärjestöjen jäseniä, heidän ystäviään ja sukulaisiaan kutsuttiin tiettyyn aikaan äänestyspaikalle. Kaikki paikalle saapuvat ovat hankkineet vaalilautakunnalta todistuksen, jolla he voivat äänestää ko. paikalla.

Äänestyspaikka on harkittu. Pormestari Lushkov on järjestelmällisesti kieltänyt kaikki homojen kokoontumiset. Tällä aktiolla ilmaistaan vastalause pormestarille ja hänen puolueelleen.
http://www.gayrussia.ru/events/detail.php?ID=10470