Tapahtumatungosta toukokuun puolivälissä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Kansainvälistä homofobian vastaista päivää IDAHOa vietetään toukokuun 17. päivänä. Vuonna 2009 se on sunnuntai.

***

Samana päivänä marssitaan Riiassa Baltic Priden merkeissä. Viime kesänä sovittiin, että Baltian maat keräävät voimansa yhteen ja ja kokoontuvat vuosittain Baltian Prideen vuoronperään Riikaan, Vilnaan ja Tallinnaan. Nyt aloitetaan Riikasta. Riian Priden ohjelmaa on 15.-17. toukokuuta, ja marssi on sunnuntaina 17.5.2008. Viime vuoden tapaan paraati pidetään ilmeisesti paraatikadulla joen rannalla. Se on helppo eristää aggressiivisilta vastamielenosoittajilta.

Mielenkiintoiseksi tilanne tulee vuonna 2010, kun Baltic Pride pidetään Vilnassa. Liettuassa ei ole vielä tähän mennessä sallittu sateenkaaritapahtumia katukuvassa. Vain sisätiloissa saa heilutella sateenkaarilippuja.

Latvialasen HLBTI-järjestön Mosaikan johtohahmo Linda Freimane oli Tukholmassa QX:n gaygaalassa vastaanottamassa QX:n kunniapalkintoa, joka annettiin Mozaikalle.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Virossa odotellaan Madle Saluveerin mukaan parisuhdelakia. Se olisi suuri edistysaskel Baltian alueella.

***

Moskovassa on ilmoitettu pidettäväksi Slavic Pride euroviisujen finaalipäivänä, lauantaina 16. toukokuuta 2009. Moskovan pormestari on jo hyvissä ajoin etukäteen euroviisu-lehdistötilaisuudessa ilmoittanut, että minkäänlaisia homojen mielenilmauksia ei tulla sallimaan. Ne estetään vaikka väkivalloin.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!