Hampurin osavaltiovaalit

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Hampurissa käytiin eilen vaaliuurnilla keväisessä säässä. Ensi tiedot kertovat, että kristillisdemokraaattien valta-asema horjuu. He ovat menettämässä ainakin 4% äänistään. Kristillisdemokraateilla eli CDUlla oli ennen 47%, nyt 43%. SPD eli sosiaalidemokraatit ovat nousussa (34%), vihreät saavat n. 10% ja uutena mukaan osavaltioparlamenttiin tulee vasemiisto (6,5%). Tämä on uutta. Kaikkien vieroksuma entisen Itä-Saksan perillispuolue vasemmisto pääsi jo Frankfurtissa kuukausi sitten mukaan poliitisille areenoille.

Entä homoehdokkaat? Näkyvimmät homopoliitikot ovat olleet vihreiden Farid Müller ja krstillisdemokraattinen pormestari Ole von Beust, joka tuli kaapista viitisen vuotta sitten. Vaarana oli, että hänet olisi kilpailijan toimessta outattu. Farrid Müller on yrittänyt toimia poliittisena välittäjänä homojen kaupunginosan St. Georgen kahakoissa homojen ja muslimien välillä. Gayradiohaastattelussa Farid Müller sanoi, että vaalijärjestelmä on sen verran monimutkainen, että hänen valintansa saadaan selville aikaisintaan tiistaina. Vaalijuhlansakin hän pitää vasta loppuviiikosta.

Usealla puolueella oli avoimesti homoja ja lesboja ehdokkaita.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Hampurissa on mielenkiintoinen poliittinen ilmapiiri. Kristillisdemokraattinen pormestari Ole von Beust yritettiin outata vuonna 2003, mutta hän itse tuli esiin ja seuraavissa vaaleissa hän sai homoudestaan huolimatta äänivyöryn. Muutenkin kristillisdemokraatit ovat leimautuneet homoystävällisiksi. On ollut suorastaan kilpailua siitä, mikä puolue olisi homoysstävällisin.

Tänään kristillisdemokraattien sisällä toimiva homojen ja lesbojen järjestö onnitteli pormestari Beustia. Hampurista on tullut talenttien ja kasvun kaupunki. Siellä on hyvä ilmapiiri homoille ja lesboille.

Homojen ja lesbojen järjestö sanoo, että Hampurissa on tapahtumassa se, mitä Richard Florida väittää kirjassaan " The Rise of the Creative Class": avoin ja suvaitseva ilmapiiri tuo kaupungille uudenlaista kasvupotentiaalia ja vetovoimaa. Homojen ja lesbojen elämänlaatu on kaupungissa paranemassa. Kristillisdemokraattijohtoinen senaatti on ollut asiassa aloitteellinen.