Kahtamoinen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Seta-foorumilla kerrotaan että syyskuun alussa joka kotiin tulevassa Kahtamoinen-lehdessä lehden toimitusneuvoston jäsen, "rovasti, missiologian tri", kirjoitti homo- ja lesbosuhteista. Hänen mukaansa "kyse on luonnonvastaisuudesta ja samalla myös synnistä", ja "on uskallettava sanoa se ääneen", "on hyvä tiedostaa myös se tosiasia, että homoseksuaalinen taipumus ei ole synnynnäistä", ja "terveen heteroseksuaalisen identiteetin" löytämisestä. Kohta kaksi kuukautta on kulunut, ja nyt vasta tuli ensimmäinen kommentti tuohon kirjoitteluun.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Ehkä Kahtamoisen rovastilla on tarve lausua julki ahdistuksensa omista "piilevistä kyvyistään". ;-) On hyvä, että Suomessa on monipuolisesti kanavia purkaa kaikenlaisia ajatuksia.

Seuraan itse Etelä-Suomen Sanomien homo-keskusteluja. Melko säännöllisesti joku avaa aiheesta uuden keskustelun, viimeksi "Homosteletko usein?" Tietenkin heti seurasi pitkä keskustelu millaisia homot "oikeasti" ovat. Eniten nuo puheenvuorot toivat näkyville ihmisten omaa sisäistä maailmaa. Vain muutamassa puheenvuorossa oli jotakin viitteitä homo-todellisuuteen. En ole viime aikoina enää viitsinyt tuon tasoisiin keskusteluihin osallistua. Ne ovat kuitenkin tärkeitä niille ihmisille.

Tähän jatkeeksi muistuma keskustelusta monen vuoden takaa. Eräällä Helsinkiä tuntuvasti pienemmällä paikkakunnalla avattiin ensimmäiset kalliin puoleiset puhelinpulinalinjat. Usea ihminen saattoi osallistua samaan aikaan keskusteluun. Terveyskeskuksessa huomattiin käyntien selvästi vähentyneen. Ajastus sattui kummasti yhteen.