Puolan tilanne

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Frankfurtin CSD:ssä oli viikonvaihteessa erikoisvieraina puolalaisia homoja ja lesboja. Frankfurter Rundscahau kävi haastattelemassa Tomek Wosinskia. Tomek pitää Puolan homojen tilannetta huonona. Hallituspuolueen Yleispuolalaisen liiton ihmiset jatkuvasti vaativat: ”Lesbot työleireille, homoille eutanasia”. Presidentti sanoo, että jos homot lisääntyvät, kansa kuolee sukupuuttoon. Sen vuoksi kulttuuriministeri haluaa kieltää homopropagandan. Mitä se on, sitä ei kerrota. Hallitus on hyvin oikealla ja ultra-katolinen.

Homona eläminen on vaikeaa. Jo nuorena oppi, että siitä aisasta on vaiettava. Puolassa kaikki sanat, jotka liittyvät homoihin,. ovat pahoja loukkauksia. Tilanne on kuin muualla Euroopassa 50-luvulla. Tavataan pimeissä kellaribaareissa ja internetissä. Vain Varsovassa on hieman paremmin.

Vasta viime vuonna Pride-paraatin aikana näimme, että poliisi on meidän puolellamme. Krakovassa tänä vuonna pidätettiin monia natseja, mutta ei yhtään pride-kulkueeseen osallistunutta. Kukaan ei loukkaantunut.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Puolassa on aika vähän tehtävissä. Homot eivät saa tukea muilta, koska homoista syntyy mielikuva sairaista ihmisistä. Tämän vuoden pride oli jo hyvä. Monet uskaltavat tulla kaapista, ja on jo perustettu pieni firma, joka tiedottaa homoseksuaalisuudesta. Yritetään, että homo tai lesbo on jotain täysin normaalia.

(fr-online)

1 kommenttia

Lokakampanja Varsovassa

Puolassa hallituspuolueiden välit ovat kireät. Kaczynskit erottivat hallituksesta varapääministeri Andrzej Lepperin muutama viikko sitten, ja alkoi puhe hallituskriisistä. Lepper oli nyt radiohaastattelussa ja häneltä kyseltiin eräästä seksijutusta, jota on käytetty häntä vastaan. Lepper antoi täydeltä laidalta pääministerille (joka asuu äidin ja kissan kanssa vanhana poikana). Hän sanoi, että pääministerin ei kannata puhua mitään seksijutuista, koska pääministeri Kaczynski ei edes tiedä, mitä tarkoittaa olla pitkään yhdessä naisen kanssa. Kaikki ymmärsivät vihjauksen. Pääministerin homoseksuaalisuudesta on vihjailtu julkuisuudessa aikaisememinkin tänä vuonna. Kaczynski on kiihkeä homojen oikeuksien vastustaja.

Ex-varapääministeri Lepper on pyytänyt anteeksi pikaistuksissa antamaansa lausuntoa, mutta lausunnot on edelleen hänen puolueensa webbisivuilla.

Hallituksessa on ollut myös korruptioskandaali. Maatalousministeri erosi pari viikkoa sitten. Kadzynskin veljekset ovat kuitenkin kansan suosiossa, koska heidän sanotaan taistelevan korruptiota vastaan.

(Financial Times Deutschland)