Puolan tilanne (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • vaeltaja2006
  • 23.7.2007 21:29
Lokakampanja Varsovassa

Puolassa hallituspuolueiden välit ovat kireät. Kaczynskit erottivat hallituksesta varapääministeri Andrzej Lepperin muutama viikko sitten, ja alkoi puhe hallituskriisistä. Lepper oli nyt radiohaastattelussa ja häneltä kyseltiin eräästä seksijutusta, jota on käytetty häntä vastaan. Lepper antoi täydeltä laidalta pääministerille (joka asuu äidin ja kissan kanssa vanhana poikana). Hän sanoi, että pääministerin ei kannata puhua mitään seksijutuista, koska pääministeri Kaczynski ei edes tiedä, mitä tarkoittaa olla pitkään yhdessä naisen kanssa. Kaikki ymmärsivät vihjauksen. Pääministerin homoseksuaalisuudesta on vihjailtu julkuisuudessa aikaisememinkin tänä vuonna. Kaczynski on kiihkeä homojen oikeuksien vastustaja.

Ex-varapääministeri Lepper on pyytänyt anteeksi pikaistuksissa antamaansa lausuntoa, mutta lausunnot on edelleen hänen puolueensa webbisivuilla.

Hallituksessa on ollut myös korruptioskandaali. Maatalousministeri erosi pari viikkoa sitten. Kadzynskin veljekset ovat kuitenkin kansan suosiossa, koska heidän sanotaan taistelevan korruptiota vastaan.

(Financial Times Deutschland)