Reggae-tähti taas Eurooppaan

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 18

Indymedia kertoo, että taas Jamaikalta on tulossa dancehall-laulaja euro-alueelle. Rodney Price alias Bounty Killer esiintyy huhtikuun alussa Essenissä, Münchenissä ja Berliinissä. Jamaikalla lainsäädäntö ja asenteet ovat hyvin homovastaisia, ja laulajat omalta osaltaan lietsovat vihaa. Tässä Bounty Killerin laulautekstejä

"Bun a fire pon a kuh pon mister fagoty….
Poop man fi drown a dat a yawd man philosophy (Uh huh)"
(Song: Another Level)

"Hear this likkle punk guh sing a battyman concept…
To kill dis yah fool, to me dat is no stress
Murder dem fast just like a Federal Express"
(Song: Look Good)

"wipe out the faggot with a pure laser beam"
(Song: Mr. Wanna Be)

Näiden laulajien Euroopan matkat ovat olleet melko epäonnisia, koska kansalaisjärjestöt ovat äänekkäästi protestoineet, ja mm. Bounty Killerin esiintymisiä peruutettiin 2003 ja 2004.

Saksassa dancehall-fanit reagoivat samoin kuin Suomessa Ilosaarirockin vieraat. Sanotaan, että homofobia kuuluu jamaikalaiseen kulttuuriin, ja se kulkeutuu myös lauluteksteihin. Ja mikä oikeus meillä on puuttua heidän taiteeseensa. Tämä argumentaatio kuitenkin on surkeaa. Laulutähdet toimivat ikään kuin heillä ei olisi mahdollisuutta vaikuttaa omiin tekemisiinsä.

18 kommenttia

Entäpä jos noissa laulujen teksteissä olisikin "homon" sijalla "juutalainen"? Epäilenpä, saisivatko taiteilijat kutsuja konsertoimaan esimerkiksi Saksaan.
Homojärjestö LSVD yrittää estää Bounty Killerin esiintymiset Saksassa. Berliinin, Essenin ja Münchenin poliisille ja yleiselle syyttäjälle on lähetetty materiaalia siitä, millä tavoin Bounty Killerin laulut ovat ihmisarvoa loukkaavia ja kiihottavat kansanryhmää vastaan. LSVD vaatii, että muusikolta on evättävä pääsy maahan.
(dbna)