Reggae-tähti taas Eurooppaan (juttukommentit)

Entäpä jos noissa laulujen teksteissä olisikin "homon" sijalla "juutalainen"? Epäilenpä, saisivatko taiteilijat kutsuja konsertoimaan esimerkiksi Saksaan.
  • 2 / 18
  • vaeltaja2006
  • 17.3.2008 17:40
Homojärjestö LSVD yrittää estää Bounty Killerin esiintymiset Saksassa. Berliinin, Essenin ja Münchenin poliisille ja yleiselle syyttäjälle on lähetetty materiaalia siitä, millä tavoin Bounty Killerin laulut ovat ihmisarvoa loukkaavia ja kiihottavat kansanryhmää vastaan. LSVD vaatii, että muusikolta on evättävä pääsy maahan.
(dbna)
  • 3 / 18
  • vaeltaja2006
  • 20.3.2008 11:52
Myös jamaikalainen Sizzla on tulossa Keski-Eurooppaan. Hänellä on toukokuun lopulla esiintymiset Dortmundissa, Stuttgartissa ja Münchenissä. Sizzla kehottaa kuuluisassa laulussaan polttamaan homot. Haastateluissa hän ei ole suostunut pyytämään tekstejään anteeksi, vaan on vaatinut, että homot pyytäkööt anteeksi Jumalalta. Viimeksi lokakuussa Sizzlan Kanadan konsertit peruutettiin vastalauseiden takia. Kanadaan perustettiin liitto: "Stop Murder Music Canada".

Sizzla on allekirjoittanut sopimuksen, jolla hän pidättäytyy homovihamielisistä lauluista. Mutta käydessään Kölnissä viime kesänä, hän sanoi haastattelussa: "Miehen on itse päätettävä, haluaako hän olla sontaa vain haluaako hän olla ylpeästi mies - niin yksinkertaista se on".

Laulajan kuva:
http://www.queer.de/kultur_event_musik_detail.php?article_id=8467
Kun ei tiedä itkisikö vai nauraisiko. :|

Harmillista, että näissä asioissa keskustelu juuri usein vedetään sananvapauteen ja taiteellisen ilmaisun vapauteen. Samaten kuin esimerkiksi olympialaisten yhteydessä mennään siihen, että huippu-urheilu on ihmisoikeuksista täysin erillinen asia.

Pitäisi olla konserttien järjestäjillä sen verta selkärankaa, että pystyisi sanomaan ei arvoille, joita ei kannata. Mutta tietysti osa aina kannattaakin.
  • 5 / 18
  • vaeltaja2006
  • 26.3.2008 12:59
Bounty Killerillä menee huonosti. Neljästä esiintymispaikasta jo kaksi on peruutettu kiivaiden protestien takia. Protestien takana ovat pääasiassa homoaktivistit ja vihreät. Essenissä ja Kölnissä konsertit on peruutettu. Berliinissä ja Münchenissä taitelijalta vaaditaan tappopuheista irrottautumista. Muuten konsertit perutaan.

Nyt tiedetään, että Bounty Killler menee myös Sveitsiin. Huhtikuun 11.-12. päivinä on konserit Freiburgissa (Sveitsi?) ja Zürichissä.
  • 6 / 18
  • Public eye
  • 26.3.2008 13:29
Tuo Sveitsin Freiburg on ranskalaiselta nimeltään Fribourg (kaksikielinen kaupunki ja kantoni Bernin ja Lausannen välissä).
  • 7 / 18
  • vaeltaja2006
  • 27.3.2008 17:25
Saksan hallitus on kieltänyt jamaikalaiselta reggae-tähdeltä pääsyn Saksaan. Mutta kielto tuli liian myöhään, sillä Bounty Killer on jo Schengen-alueella. Münchenissä on huomenna konsertti ja konsertin järjestäjä sanoo, että heillä on paperilla sopimus, jonka mukaan mitään homofobista ei lauleta.
(queer.de)

=====

Saksalainen homojärjestö LSVD toimii ankaralla otteella. LSVD vaati Bounty Killerille maahantulokieltoa ja tänään se saatiin. Tänään LSVD on tehnyt poliisille ilmoituksen internetin kauppapaikoista, joissa myydään jamaikalaista vihamusiikkia. Mukana ovat Amazon.de (München), bol.de/buch.de(Münster) ja buecher.de (Augsburg). Niissä myydään tällaisia levyjä: „Dancehall Anthems 2001" CD, joka sisältää laulut „Pump up" ja „To the Point" ja CD „My Crew, my Dawgs" laulajana TOK. Siinä on laulut „Man ah bad man" ja „chi-chi man". Lisäksi on CD „Ghetto directionary" laulajana Bounty Killer, laulut „Man ah bad man" ja „look good".

LSVD:llä on virallinen tarkkailijastatus YK:ssa.
  • 8 / 18
  • Vermillion
  • 27.3.2008 22:38
Huomasinpa tuossa, että "No Doubtin" vuoden 2001 hittialbumin ykkössinglellä "Hey Baby" on feattaamassa kukas muu kuin Bounty Killer. Single oli muistaakseni intensiivisessä radiosoitossa Suomessakin. Levyä tekemässä oli myös naispuolinen Dancehall-laulaja Lady Saw, mutta hänen taustoistaan en tiedä juuri mitään.

Ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan; Bounty Killeriä löytyy siis myös itse kunkin kotianttilan levylaarista.
  • 9 / 18
  • vaeltaja2006
  • 28.3.2008 13:51
Englannin konsertteja peruutettiin


Bounty Killerin kaksi konserttia Englannissa peruutettiin, mutta kolmas konsertti pidettiin Lontoossa.
Tänään laulaja esiintyy Münvchenissä, ja on vielä epäselvää, mitä tulee tapahtumaan. Keskeyttääkö poliisi konsertin?
Hmojärjestöt ovat nyt yhteistyössä estääkseen seuraavat konsertit Sveitsissä, Belgiassa, Ranskassa ja Hollannissa.
Maahantulokielto - konsertti pidetään


Koska Bounty Killer oli jo maassa, hän tiettävästi sai esiintyä Münchenissä, vaikka eilen kerrottiin maahantulokiellosta. Sisäministeriö oli keskiviikkona antanut poliisille ohjeen estää maahanpääsy. Baijerin sisäministeriön tiedottaja sanoi perjantai-aamuna, että kielto koskee vain ulkorajoja, eikä sitä tapausta, että laulaja on jo maassa. Nyt kiellolla ei ole merkitystä. Konserttiin lähetetään paikalle poliisit, jotka keskeyttävät esiintymisen, jos tulee väkivaltaan kehottamista. Konsertin järjestäjä on luvannut konsertin voitot homojen rasta- ja reggaeryhmälle.

(Süddeutsche Zeitung perjantaina)
Konsertti ohi


Jetzt.de -sivulla kerrotaan minuuuttien tarkkuudella viime päivien tapahtumista Bounty Killerin suhteen. Tapaus on saanut runsaasti medianäkyvyyttä ja paljon poliiseja konserttipaikkalle. Homoyhteisön vastaoperaatio on onnistunut, ja tapaus on noussut lehtien etusivuille.

=====

Eilen klo 19 oli Münchenissä konserttipaikalla lehdistötilaisuus ja konsertti alkoi klo 20. Lehdistötilaisuudessa olivat vastaamassa konsertin järjestäjä ja vihreiden edustaja. Konsertin järjestäjä kertoi, että poliisilta on tullut tieto, jonka mukaan Bounty Killeriä ei pidätetä. Kesäkuun 6. pnä aiotaan samassa paikassa järjestää keskustelutilaisuus, jossa on mukana viranomaisia, poliitikkoja ja reggae-scenen ihmisiä - aiheena reggaen homofobia. Konsertin järjestäjä sanoi, että nyt tarvitaan laajempaa keskustelua aiheesta. Jos Bounty Killer esiintyy homofobisesti, poliisi on nyt paikalla ja lopettaa esiintymisen.

Klo 22 sanoi Bounty Killerin promoottori, että hän on laulajan kanssa eri mieltä. Siitä huolimatta hänestä nykyinen toimintatapa vain kiristää rintamalinjoja.

Klo 23 Bounty Killer esiintyi lyhyesti lehdistölle, häntä kuvattiin. Hän vastaa epämääräisesti johonkin välikysymykseen ja häipyy pois. Halli on täynnä yleisöä, joka on innostunut Bounty Killeristä.

Konsertin aikana Bonty Killer sanoo muutamaan kertaan sanan "Battyboy". Katsojat reagoivat tunteikkaasti - buuausta, keskisormia, riemua. Klo 24 konsertti on ohi.

(jetzt.de, Süddeutsche Zeitung)
Miksi Lontoon konsertti sallittiin


PinkNews kyseli The Metropolitan Policesta, miksi Bounty Killer sai Lontoossa esiintyä. Bradfordin ja Birminghamin konsertit oli peruutettu aktivistien painostuksen vuoksi. Vastausta ei ole vielä saatu.
Bounty Killerin esiintyminen Berliinissä on peruutettu.

======

Samaan aikaan tuli tietoon, että kolme saksalaista räppäriä joutuu kesällä oikeuteen vihateksteistään. Tämä on uutta. Aikaisemmin vain yksi uusnatsi on tuomittu 2003 kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Nyt oikeuteen joutuvat räppärit kuuluvat ns. Aivokuollut-ryhmään (Hirntot), ja heitä syytetään mm. siitä, että he kehottavat rangaistaviin tekoihin. Mukana on myös syyte kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Syytetyt ovat julkistaneet CD:n, jossa kuvataan poliisin julma tappaminen. Tutkimukset käynnistyivät viime heinäkuussa. Kotietsinnässä löytyi mm. aseita.

Yhdessä videossa uhattiin tappaa entinen mediavaltuutettu, joka on kritisoinut räp-tekstejä.
Bounty Killerin esiintyminen Wienissä on peruutettu


Bounty Killerin seuraava esiintyminen oli buukattu Wienin Volksgarteniin torstaiksi. Tänään se on peruutettu. Syy: Laulajan homoihin kohdistuvat vihanpurkaukset.
Ulkopuolinen konsertin järjestäjä oli varannut tilat Volksgartenista. Kun paikan hallintoelimet saivat tietää Bounty Killerin homofobisista lauluteksteistä, tilaisuus peruutettiin välittömässti. Itävallan vihreät ovat olleet voimakkaasti vaikuttamassa peruuntumiseen.

Bounty Killer on saanut runsaasti vapaapäiviä.
Bounty Killerillä EU:hun maahantulokielto


Homofobisella jamaikalaisella dancehall-laulajalla Bounty Killerillä piti olla eilen illalla konsertti Wienissä. Konsertti kuitenkin peruuttiin vastalauseiden takia. Sen jälkeen ilmoitettiin, että Bounty Killer sittenkin esiintyy Wienissä. Vaihtoehtopaikkana piti olla jokin disco. Eilen iltapäivällä uutiset kertoivat, että sekään ei onnistu, koska Bounty Killerillä on Schengen-maihin Saksan asettama maahantulokielto homofobisuuden vuoksi. Saksan kiertueella esiintymiset Essenissä, Kölnissä ja Berliinissä peruuntuivat ja vain Münchenissä laulaja sai esiintyä, koska hän oli maassa jo ennen maahantulokieltoa.

Itävaltalainen vihreä kansanedustaja sanoo, että on hyvin positiivista, että konserttia ei tule, mutta homoihin ja lesboihin kohdistuvaa väkivaltaa Jamaikalla tämä päätös ei lopeta.
  • 16 / 18
  • vaeltaja2006
  • 24.4.2008 20:18
Bounty Killerin levy tarkastelussa


Saksan liittotasavallan perheministeriö on käynnistänyt menettelyn (Indizierungsverfahren), jossa yksi Bounty Killerin CD määritellään nuorisolle haitalliseksi. Jamaikalainen reggae-laulaja kehottaa lauluissaan tappamaan homoja. Tällä hetkellä albumit ovat vapaasti saatavina Saksassa.

Saksan vihreiden puolelta kansanedustaja Volker Beck on tyytyväinen, mutta sanoo, että tämä yksi menettely ei riitä. Myös Sizzlan, Beenie Manin, TOKin ja Cappletonin levyjä myydään vapaasti ja niissä esiintyy kehotuksia homojen murhaamiseen.

Saksan hallitus antoi jo maaliskuun lopulla maahantulokiellon Bounty Killerille. Sen takia Berliinin konsertti jouduttiin perumaan. Online-musiikkikaupat ovat joutuneet kritiikin kohteiksi, koska ne edelleen myyvät väkivaltaan kehottavaa musiikkia.

Kun jokin media määritellään nuorisolle vaaralliseksi, se ei ole kielletty, mutta sitä ei voi hankkia eikä sitä saa myydä tukkumyynnissä eikä tarjota nuorisolle. Virasto, joka hoitaa näitä määrittelyjä, sijaitsee Bonnissa. Varsinaisia kieltoja voi määritellä vain oikeuslaitos.


Meillä Suomessa kirjastoissa on vapaasti lainattavissa tätä vihamusiikkia.

http://www.queer.de/news_detail.php?article_id=8635
Elephant Man Eurooppaan?


Nyt Eurooppan on pyrkimässä Elephant man –niminen reggae-tähti. Tämäkin 31-vuotias mies toivottaa homot kuolemaan vuonna 2001 ilmestyneessä albumissa. Saksassa levy merkittiin nuorisolle haitalliseksi eikä sitä saa myydä esim. postimyyntifirmojen kautta.

Eöephant Man on tulossa lokakuussa kiertueelle Müncheniin, Hampuriin ja Wieniin. Saksalainen kansanedustaja Volker Beck on ilmoittanut, että hän yrittää saada aikaan maahantulokiellon Schengen-maihin. Sizzlalta on jo estetty pääsy EU-alueelle. Erityisesti vihreät yrittävät estää Wienin konsertin lokakuun 10. päiävänä.

*****

Reggae-musiikilla ja reggtae-tähdillä on tiukat paikat myös Amerikassa. Homolobbaus niitä vataan on koko ajan käynnissä. Vastavetona yksi reggae-musiikin tuottaja ilmoitti järjestävänsä ”normaalien Pride-paraatin” New Yorkisssa ja paraatin piti olla eilen. Silminnäkijä kävi paikalla ja kertoo, että minkäänlaista liikettä ei ollut lähtöpisteessä Brooklynissä.
Kuva
http://joemygod.blogspot.com/2008/08/straight-pride-parade-attendance-zero.html?referrer=ukgaynews.org.uk
Lokakuulle suunnitellut jamaikalaisen muusikon Elephant Manin konsertit Saksassa on peruutettu. Konsertteja piti olla Stuttgartissa, Münchenissä, Hampurissa, ja Dortmundissa. Homojärjestöt tekivät rikosilmoitukset laulajaa vastaan kussakin kaupungissa ja laulajalle vaadittiin maahantulokieltoa kaikkiin Schengen-maihin. Homojärjestö LSVD on tyytyväinen lopputulokseen.