Pride-kesän avaus Riihimäellä

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
  • 4

Ei kovin helposti tulisi mieleen, että Riihimäki on yksi pride-kaupungeistamme. Se on melkein yhtä etäällä Tampereelta, Lahdesta ja Helsingistä eikä Turkuunkaan oli kohtuuton matka. Tämä on Riihimäen toinen sateenkaarijuhla. Edelllisellä kerralla oli myös paraati läpi kaupungin pääkatua pitkin. Nyt paraatia ei näy ohjelmassa. Sen sijaan esiintyjälista entisen Marjan Pubin, nykyisen Daddy's Pubin terassilla on mainio: Anita Hirvonen, Janne Kataja, Aku Hirviniemi, Nikola (Miss Drag Queen 2007), La Strada. Päivä on sunnuntai ja ohjelma alkaa klo 15. Paikka on aivan keskustassa pääkadun varrella. Se on se terassi, jossa raikuu iloisin meno.

http://www.heseta.fi/ajankohtaista/#news31935

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Tunnettuja riihimäkeläisiä: Päivi Räsänen ja ihmiskilpi


Riihimäki tunnetaan siitä, että siellä asuu Päivi Räsänen. Myös ihmiskilpi Teijo Virolainen oli ainakin aikoinaan riihimäkeläinen. Teijon perhe on Räsäsen perhetuttuja, ja Teijo oli mukana kristillisdemokraattien kunnallisvaalikampanjassa. Myöhemmin hän pyrki kristillisten EU-ehdokkkaksi, mutta ei kuulemma päässyt, koska oli enemmän attack-vihreä. Ylioppilaslehti kertoi ihmiskilvestä näin:

"Kun Virolaista pyytää hänen poliittisen linjansa määritelmää, se kuuluu: ”Yhdistelmä kristillisiä, isänmaallisia ja kansallisia arvoja. Perheen ja kodin asiat. Kristilliset on nykyisistä puolueista mun arvomaailmaa selkeästi lähimpänä.”
Oletko arvokonservatiivi?
”Joo.”
Tarkoittaako se, että olet samaa mieltä Päivi Räsäsen kanssa esimerkiksi homoista?
”No kyllä mä nyt aika paljon olen. En näe syytä siihen, miksi homojen ja lesbojen parisuhteen rekisteröiminen olisi pitänyt sallia. Nythän jo puhutaan, että heillä pitäisi olla avioliitto-oikeuskin, että pelkkä rekisteröiminen on epätasa-arvoista. Mun mielestä avioliitto on naisen ja miehen välinen erityinen asia. Ei siihen pidä sotkea sellaista, jos joku haluaa asua jonkun kanssa.”
Politiikassa Virolainen on täysi untuvikko: hänellä ei ole kokemusta esimerkiksi kunnallis- tai opiskelijapolitiikasta tai järjestöissä toimimisesta. Bagdadiinkin hän lähti omin nokkineen lehti-ilmoituksen perusteella."
(Ylioppilaslehti 13.2.2004)