Särkyykö sateenkaari - rasismi uhkaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 6

Särkyykö sateenkaari?

Berliinin homo/lesbokaupunkijuhlassa lauantaina nostettiinh esiin sateenkaariväen rasismi. Se on lisääntynyt viimeisen kahden vuoden aikana. Rasismia ja muukalaisvihamielisyyttä on ollut ennenkin, mutta nyt se on laadultaan ja määrältään koventunut. Berliinissä on ei-valkoisen miehen entistä vaikeampi päästä homobaareihen ja –klubeihin. Aikaisemmin "vapaa sisäänpääsy" muuttuukin äkkiä: ”yksityisklubui, vain jäsenille”. Baareissa suhtaudutaan toisinaan vihamielisesti, kun jotkut puhuvat mustan turistin kanssa englanniksi. ”Senkin Kansanpetturi”. Baarien henkilökunta ei juuri koskaan puutu vierastaustaisten loukkaamiseen. Toisaalta ihonväriltään tummalle baarimestarille puhutaan heti englantia, heitellään loukkauskia ja joskus hitler-tervehdyksiä. Joskus käydään jopa kiinni. Myös rastapäiset joutuvat hyökkäysten kohteiksi.

Vastareaktioita ei juuri näe. Homopiirien fasistit ja rasistit saavat muilta vain rohkaisua, kun kukaan ei sano vastaan. Henkilökunta usein latelee omia ennakkoluulojaan estettyään erilaislta sisäänpääsyn. Ja asiakkaat ovat henkisenä tukena. On alkanut näkyä myös hakaristitunnuksia ja aika tavallinen puheenaihe ovat muslimit, juutalaiset ja muut ryhmät, joita vihataan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Työryhmä Sateenkaari (WASG Berlin, WASG = vasemmistoliittoutuma) vaatii vastatoimia. Tilanne huolestuttaa senkin takia, että myös omat ryhmät kaventuvat. Baareihin eivät enää mahdu transihmiset, vanhat, HIV-positiiviset, lihavat. Työryhmä Sateenkaari vaatii, että jokaisen pitää avata suunsa, kun näkee syrjintää homopiireissä. (”Ja sanokaa se myös baarien henkilökunnalle!”).

(Linke Zeitung)

6 kommenttia

Vaeltaja2006 kertoman mukaista suhtautumista olen pelännyt. Avoin suhtautuminen muuttuukin suljetuksi hlbt-väen keskuudessa - erilaisuus ei olekaan enää hyvä asia vaan uhka. Tarkoitan tätä SUHTAUTUMISENA - siitäkin huolimatta, että on ryhmiä, jotka vainoavat hlbt-väkeä.
Turha odottaa muilta hyvää suhtautumista, jos ei itse käytännössä kykene siihen. (Avoin suhtautuminen ei tarkoita tietenkään väkivallan hyväksymistä.)
Kamalaa! Luulisi, että homot (vainottuna ryhmänä) kykenesivät suhtautumaan avoimesti ja positiivisesti muihin ihmisryhmiin, mutta ilmeisesti näin ei ole. (Sanavalinnoistani huolimatta, tarkoitukseni ei ole yleistää). Tosi outo yhdeistelmä: äärioikeistohomo.