P. Irlannin Presbyteereiltä homofobinen raportti

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

PinkNews kertoo Pohjois-Irlannin suurin kirkkokunta Presbyteerit ovat tuottaneet raportin homofobiasta, jonka väitetään itsessään olevan homofobinen. Raportti julkaistaan kesäkuussa, mutta se on vuodettu etukäteen BBC:lle.

Raportin tuottanut toimikunta on määritellyt homofobian "sorroksi tai väheksynnäksi niitä ihmisiä kohtaan, joiden kiintymys sattuu olemaan järjestynyt kohti samaa sukupuolta olevia ihmisiä" (samma på engelska: "the victimisation or diminishment of human beings whose affections happen to be ordered towards people of the same sex." )

Mielestäni raportin homofobian määrittelyyn on tuhlattu paljon aikaa ja tupakkaa. Se on valittu niin, että se sallii kirkon pitäytyvän entisiin kantoihinsa, mutta heitä ei niiden vuoksi voitaisi syyttää homofobiasta. Vältetään kokonaan termiä "gay people". Uutisessa kerrotaan kirkon vertaavan mielellään homoseksuaalisuutta aviorikokseen ja puhuvat ihmisistä, jotka kamppailevat "homoelämäntyylin" kanssa.

Koska toimikunta väistää puhumasta lainkaan homoista olemassa olevina ihmisinä. Tuota pidetään sinällään homojen väheksyntänä. Kirkko markkinoi myös kiistanalaista uudelleenorientoitumiseen tähtäävää konsultointia. Lääketieteen ja psykologian järjestöt ovat voimakkaasti kritisoineet noita menetelmiä. Niiden katsotaan vain vahvistavan homofobisia asenteita yhteiskunnassa.

Pohjois-Irlannin homojärjestön puheenjohtaja sanoo:

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

"Kehotan kaikkien homojen osoittavan kunnioitusta ja ymmärtämystä presbyteerejä kohtaan. Ei ole heidän vikansa, että he ovat niin usein kitkerän homofobisia..."
"LGBT-ihmisten tulisi ojentaa kätensä ystävyyden osoituksena niille ihmisille yhteiskunnassa, joita edelleen uskonto koettelee ja auttaa heitä näkemään valon."

Ho Ho Ho! Tämä lausunto oli tosi hauska ja häijy.

http://www.pinknews.co.uk/news/articles/2005-4449.html

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!