Homot ja lesbot perustuslakiin?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

Saksalainen homo/lesbojärjestö LSVD piti vuosikokoustaan Kölnissä ja siellä vaadittiin, että perustuslakiin on saatava selkeästi näkymään homot ja lesbot.
---------------
Miten Suomen perustuslaki? Miten homot ja lesbot on muistettu. Yhdenvertaisuuspykälässä sanotaan, että ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Homot ja lesbot ovat se muu henkilöön liittyvä syy. Epämääräistä. Voidaan tulkita ajan hengen mukaan.

Kohdassa ”Oikeus omaan kieleen ja kulttuuriin” luetellaan suomi ja ruotsi, saame, romanit, viittomakieltä käyttävät ja vammaiset. Entä jos homo- ja lesbokulttuuri kehittyy ja alkaa kukoistaa? Mihin kategoriaan se sijoitetaan?
---------------
Peruslaissa on hyväksytty varattomuus: jokaisella on oikeus kehittää itseään varattomuuden sitä estämättä.
---------------

LSVD:n kokouksessa oli vieraana Nikolai Aleksejev, Moskovan Priden järjestäjä. Hän vetosi julkisuuden henkilöihin, että nämä saapuisivat tukemaan Moskovan Pridea toukokuun lopulla

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Kyllä: itse näen tällaisen näkyvyyden (eli nimeltä sanottuna (perustus)laissa) tarpeellisena.

Jotenkin viime vuodet on tuntunut siltä, että Setan voimat näyttävät kuluvan sateenkaariperheiden asioiden kanssa askarrellessa. Kaikki muu tuntuu olevan jotenkin toissijaista. Tosin lienen jotenkin asennevammainen: en pidä tästä trendistä jossa siirretään heteroidylliä homo- ja lesbomaailmaan. Myönnän, että nämäkin asiat on saatava kuntoon, mutta pitääkö niiden ohessa unohtaa sitten kaikki muu ja se, että iso osa homoista ei tule koskaan saamaan lapsia?

vaeltaja2006 kirjoitti:

> "Kohdassa ”Oikeus omaan kieleen ja kulttuuriin” luetellaan suomi ja ruotsi, saame, romanit,
> viittomakieltä käyttävät ja vammaiset. Entä jos homo- ja lesbokulttuuri kehittyy ja alkaa
> kukoistaa? Mihin kategoriaan se sijoitetaan?"

Hyvä huomio, kuulostaa aivan siltä mitä joissain piireissä puhuttiin 90-luvulla. Ilmeisesti tällaisten huomioiden teko ei ole nyt kovin suosittua: perhearvot jylläävät :D

Mutta kyllä. Vähemmistöasema olisi hyvä olla jotenkin virallinen. Omaa ohjelma-aikaa YLE:n puolelle jne. olisi jo hyvä alku käytännön tekoihin.
Yhdenvertaisuuspykälä ei toteudu käytännössä muutenkaan niin kuin ei muutkaan kansalaisoikeudet. Se olisi niin kuin aikoinaan Stalinin perustuslaki, maailman edistyksellisin perustuslaki, mutta jota ei koskaan noudatettu.