Homot ja lesbot perustuslakiin? (juttukommentit)

  • 1 / 4
  • Jukka
  • 30.4.2007 16:56
Kyllä: itse näen tällaisen näkyvyyden (eli nimeltä sanottuna (perustus)laissa) tarpeellisena.

Jotenkin viime vuodet on tuntunut siltä, että Setan voimat näyttävät kuluvan sateenkaariperheiden asioiden kanssa askarrellessa. Kaikki muu tuntuu olevan jotenkin toissijaista. Tosin lienen jotenkin asennevammainen: en pidä tästä trendistä jossa siirretään heteroidylliä homo- ja lesbomaailmaan. Myönnän, että nämäkin asiat on saatava kuntoon, mutta pitääkö niiden ohessa unohtaa sitten kaikki muu ja se, että iso osa homoista ei tule koskaan saamaan lapsia?

vaeltaja2006 kirjoitti:

> "Kohdassa ”Oikeus omaan kieleen ja kulttuuriin” luetellaan suomi ja ruotsi, saame, romanit,
> viittomakieltä käyttävät ja vammaiset. Entä jos homo- ja lesbokulttuuri kehittyy ja alkaa
> kukoistaa? Mihin kategoriaan se sijoitetaan?"

Hyvä huomio, kuulostaa aivan siltä mitä joissain piireissä puhuttiin 90-luvulla. Ilmeisesti tällaisten huomioiden teko ei ole nyt kovin suosittua: perhearvot jylläävät :D

Mutta kyllä. Vähemmistöasema olisi hyvä olla jotenkin virallinen. Omaa ohjelma-aikaa YLE:n puolelle jne. olisi jo hyvä alku käytännön tekoihin.
  • 2 / 4
  • Pora-liike
  • 1.5.2007 9:35
Yhdenvertaisuuspykälä ei toteudu käytännössä muutenkaan niin kuin ei muutkaan kansalaisoikeudet. Se olisi niin kuin aikoinaan Stalinin perustuslaki, maailman edistyksellisin perustuslaki, mutta jota ei koskaan noudatettu.
  • 3 / 4
  • vaeltaja2006
  • 8.5.2007 8:27
Saksassa alkaa kampanja "Homot ja lesbot perustulakiin". Asiantuntijat varoittelivat viikonlopun seminaarissa Berliinissä, että esim. siveellisyyslait voidaan joskus tulevaisuudessa kääntää homojä vastaan.

Meilläkin löytyy lakikirjasta lakeja, joilla voidaan lyödä homoja ja lesboja, kun aika ja asenteet ovat sopivia. ”Hyvien tapojen vastainen” esiintyy lakikirjassa ainakin 12 kertaa. ”Hyvien tapojen vastainen” –määritelmään liittyy aina mielivaltaa. Onko esim. homojärjestön toiminta hyvien tapojen vastaista? Voi olla, kun suhdanteet muuttuvat.

Tässä esimerkkejä laeista, joissa vedotaan hyviin tapoihin:
Alkoholilaki:
Alkoholin anniskelulupa voidaan peruuttaa, jos anniskelupaikassa on esiintynyt vakavia anniskelurikkomuksia, toistuvia järjestyshäiriöitä tai «hyvien» «tapojen» vastaista toimintaa
Yhdistyslaki:
Yhdistyksen tarkoitus ei saa olla lain tai «hyvien» «tapojen» vastainen
Julkiset huvitilaisuudet:
poliisimiehellä sekä järjestysmiehellä, jotka myös voivat kieltää ohjelman määrätyn osan esittämisen, mikäli se on lain tai «hyvien» «tapojen» vastainen taikka saattaa aiheuttaa vaaraa järjestykselle tai turvallisuudelle.
Poliisi- ja järjestysmies ovat siinä tapauksessa, etteivät muut toimenpiteet ole osoittautuneet riittäviksi, velvolliset lopettamaan tilaisuuden, jos se on lain tai «hyvien» «tapojen» vastainen

Toinen homojen vastaiseen mielivaltaan oikeuttava sanonta on "pahennus". Sitäkin löytyy lakikirjasta.

Sukupuolisiveellisyyden julkinen loukkaaminen
Joka tekee julkisesti sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan teon siten, että se aiheuttaa «pahennusta», on tuomittava, jollei teosta muualla laissa säädetä rangaistusta, sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.
  • 4 / 4
  • Pora-liike
  • 8.5.2007 10:22
"Julkiset huvitilaisuudet:
poliisimiehellä sekä järjestysmiehellä, jotka myös voivat kieltää ohjelman määrätyn osan esittämisen, mikäli se on lain tai «hyvien» «tapojen» vastainen taikka saattaa aiheuttaa vaaraa järjestykselle tai turvallisuudelle."

Tämä on perustuslain kokoontumisvapauden vastaista, joskin kokoontumisvapautta poliisi rikkoo tänä päivänä jatkuvasti, Smash Asem oli ehkä tyypillisin.

Helpointa saada hommalle laillinen julkisivu olisi vaikka poliisin kätyrin perustaa nettiin sivu "Pride-kulkue tuo säpinää Helsingin kaduille" ja uhkailla väkivallalla tms. .

On se kumma kun poliisilla on tämän lain mukaan ennustajaeukon lahjat nähdä tulevaisuuteen mikä saattaa aiheuttaa vaaraa järjestykselle tai turvallisuudelle, minusta kuin mikä tahansa eestinlaivan pallomerta ja pehmustettua huonetta lukuunottamatta saattaa aiheuttaa vaaraa järjestykselle tai turvallisuudelle.