Britannian ensimmäiset rekisteröidyt parisuhteet - Sir Elton John sai Davidinsa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Isossa-Britanniassa on rekisteröity ensimmäiset samaa sukupuolta olevien parisuhteet. Sadat samaa sukupuolta olevat pariskunnat rekisteröivät suhteensa heti, kun se oli mahdollista. Englannissa ja Walesissa lähes 800 paria rekisteröi suhteensa keskiviikkona. Pohjois-Irlannissa rekisteröiminen oli mahdollista jo maanantaina ja Skotlannissa tiistaina.

Tunnetuin parisuhteensa rekisteröinyt pariskunta on Sir Elton John (58) ja David Furnish (43). He rekisteröivät liittonsa keskiviikkona Windsorin kaupungintalolla Englannissa. Itse seremoniaa todistivat ainoastaan Furnishin vanhemmat, Elton Johin äiti ja isäpuoli. Ulkopuolella parveili satoja Elton John -faneja ja lähistöllä mieltään osoitti myös kourallinen homojen vastustajia. Poliisi piti kaikki ulkopuoliset kauempana juhlaväestä. Virallisen seremonian jälkeisissä juhlissa paikalla oli 700 vierasta, mm. viihdemaailman huippunimiä. Observer-lehteen haastateltu Elton John vaati maailmanlaajuisesti suvaitsevaisuutta homoja kohtaan ja luonnehti uutta lakia pitkän kamppailun tulokseksi.

Laki samaa sukupuolta olevien rekisteröidyistä parisuhteista hyväksyttiin viime keväänä. Uusi laki tuo samaa sukupuolta oleville pareille verotuksessa, perimyksessä, eläkkeissä, kansalaisuus- ja omaisuusasioissa samat oikeudet kuin eri sukupuolta oleville pareille. Suomen tapaan myös Britanniassa samaa sukupuolta olevien parisuhde on erotettu "avioliittoinstituutiosta".

- 365gay.com: Elton & David Take Spotlight As England Welcomes Civil Partnerships
- Aiempi uutinen: Britanniassa voimaan parisuhdelaki

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!