Massachusetts: Alhaisin avioerojen määrä sitten 2. maailmansodan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Massachusetts oli ensimmäinen osavaltio, joka sai homoavioliitot USA:ssa. Liittoja vastustettiin voimakkaasti. Ennustettiin kaikkien mahdollisten kauheuksien lankeavan osavaltion päälle: avioliittoinstituution rapistuminen, lasten kärsivän kotien rikkoutuessa, moniavioisuuden tulevan lailliseksi ja paljon muuta pahaa.

Viitisen vuotta on ollut mahdollista seurata yhteiskunnallisen tilanteen kehittymistä tuossa osavaltiossa. Väestötilastoja pitävä kansallinen toimisto ilmoittaa Massachusettsissa avioerojen määrän laskeneen vuoden 2007 luvusta 2,3 eroa tuhatta henkeä kohden vuonna 2008 lukuun 2,0. Luku on nyt siinä missä se oli vuotta ennen, jolloin Yhdysvallat liittyi 2. maailmansotaan.

Vastustajat eivät lehtijutun mukaan ole pystyneet määrittelemään millä tavoin homoavioliitot ovat loppujen lopuksi yhteiskunnallisesti vahingollisia.

Tilastotoimiston luvuista voisi vetää johtopäätöksen, että homoavioliitot ovat todellisuudessa tukeneet heteroavioliittoinstituutiota. Muitakin selityksiä alhaiselle heteroavioliittoeroille voi ilmaantua. Esimerkiksi vaikkapa yleinen myönteinen ilmapiiri tuossa osavaltiossa. Odotellaan jatkokommentteja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lähde: The Huffington Post

Avioeroprosentti MA:ssa II maailmaansotaa edeltävällä tasolla

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!