Riian pride myrskyisä

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Riiassa vietettiin ensimmäistä kertaa pride-tapahtumaa. Kaupungin johto kielsi aluksi kulkueen, mutta oikeus kumosi kiellon. Päivällä tapahtumaan liittyneeseen konferenssiin osallistui muutamia kymmeniä ihmisiä, kuten myös sen jälkeiseen kulkueeseen. Kulkueväki kantoi kylttejä ja sateenkaarilippuja. Poliisi joutui pidättämään kuusi häirikköä.

Riian prideen liittyneen konferenssin osallistujat puhuivat homojen ja lesbojen oikeuksista. Useat puhujat korostivat, että homojen ja lesbojen oikeudet ovat ihmisoikeuksia, ja totesivat, että Latvian yhteiskunta ei ole suvaitsevainen seksuaalisia vähemmistöjä kohtaan, ja esimerkiksi syrjinnän vastaisia lakeja ei ole. Itse pride-tapahtumaa pidettiin myös testinä sikäläisille viranomaisille, että pystyvätkö ne suojelemaan ihmisoikeuksia.

Kaikkiaan poliisi pidätti kahdeksan protestoijaa, kaksi ennen kulkuetta ja jumalanpalvelusta ja vielä kuusi protestoijaa myöhemmin. Kulkuetta seurasi useita tuhansia katsojia, joista suurin osa oli protestoimassa kulkuetta vastaan. Monet huutelivat törkeyksiä ja heittelivät kananmunia kulkueväen sekaan. Kulkueella oli vahva poliisisaattue, ja poliisi joutui johdattamaan kulkuetta kiertotietä, sillä protestoijat häiritsivät suunnitellulla kulkuereitillä.

Leta

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!