Wallin patistaa urheilumaailmaa suvaitsevammaksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Urheilujärjestöissä on jo ollut rasisminvastaista asennekasvatusta, mutta kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallinin mielestä pitää muistaa myös seksuaalivähemmistöjen hyväksyminen osana urheiluyhteisöä. Wallin aikoo muistuttaa asiasta Hämeenlinnassa syyskuussa pidettävillä järjestöpäivillä.

Wallin sanoo, että homo-sanan käytöstä urheilukenttien haukkumasanana on päästävä eroon. Wallin puhuu Uskalla-kampanjan puolesta. Hän toivoo, että kaikki ne organisaatiot ja viranomaiset, jotka voivat auttaa seksuaalivähemmistöjen Uskalla-kampanjan sanoman levittämisessä huolehtivat siitä, että se saa mahdollisimman suuren näkyvyyden ja vaikuttavuuden.

(YLE Uutiset)

*****

Yksi epäkohta on se, että tällaiset uutiset kuten Uskalla-kampanja eivät koskaan päädy YLEn urheilu-uutisiin, vaikka urheilusta on kysymys.
Helsingin Sanomissa eilinen Uskalla-kampanja-uutinen oli myös netin urheiluosastossa. Paperilehdessä se oli Kaupunki-uutisten joukossa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Urheiluosastoissa ei myöskään koskaan puhuta sanaakaan gay games - tai vastaavista urheiluhenkisistä tapahtumista. Aikaisemmin urheilupoliittisia aiheita vältettiiin laajemminkin, ja epäiltiin, että urheilutoimittajien ammattitaito ei ole sitä laatua. Mutta viime vuosina on jo urheiluosastoissa puhuttu paljonkin esim. dopingista.

Wallinin kannanotto

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!