Serbian jalkapalloklubit tuomitsivat homojentappograffitit

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Serbialaiset jalkapalloklubit ovat tuominneet Belgradin katukuvaan ilmestyneet homojentappograffitit. UkGayNews julkaisi uutisen, jonka mukaan Belgradin pride-järjestäjät kääntyivät FIFAn, kansainvälisen jalkapalloliiton puoleen tässä asiassa. Uutinen levisi, ja se julkaistiin etusivun uutisena yhdessä belgradilaisessa lehdessä. Nyt vetoomus on tuottanut tulosta. Partizan ja Tsrvena Star -jalkapalloklubit tuomitsevat homovihan.


Taustaa 10.8.2009


Serbialaiset gayaktivistit ovat julkaisseet avoimen kirjeen kansainväliselle jalkapalloliitolle FIFAlle. Kirjeessä kerrotaan, että Serbian jalkapalloliitto ja sellaiset klubit kuin Partizan ja Tsrvena Star eivät halua ottaa mitään kantaa siihen, että klubien jäsenet avoimesti julistavat homovihaa ja kehottavat tappaman homoja.

Viime viikkoina Belgradissa rakennusten seiniin on ilmestynyt vihamielisiä graffiteja, joiden tekijöinä ilmeisesti ovat jalkapalloklubien fanit. Jo kaksi viikkoa sitten HLBTI-informaatiokeskus pyysi, että jalkapalloklubit puuttuisivat asiaan, koska graffiteissa suoraan kehotetaan tappamaan. Klubeilta ei ole kuulunut minkäänlaista kannanottoa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vuoden 2001 Belgradin Pride päättyi nopeasti verilöylyyn, ja pahoinpitelijät olivat jalkapallofaneja Partizan- ja Tsrvena Star –klubeista. Nyt toivotaan, että FIFA painostaisi Serbian jalkapalloliittoa. Prideparaati on 20. syyskuuta.

UkGayNews julkaisi illalla kuvia näistä graffiteista.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!