Bushin mukaan homot ovat synnintekijöitä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush sanoi homojen ja lesbojen olevan synnintekijöitä. George W. Bushilta kysyttiin Irakin sotaa koskeneessa lehdistötilaisuudessa myös hänen kantaansa homoseksuaalisuuteen ja presidentti selvitti voimakkaasti omaa näkemystään seksuaaliseen monimuotoisuuteen ja erityisesti samaa sukupuolta olevien parisuhteisiin.

Bushin hallinnolla on erittäin negatiivinen kanta muihin kuin heteroliittoihin. Bushin sanojen mukaan avioliitto on yksinomaan yhden miehen ja yhden naisen välinen liitto. Monet ihmisoikeusjärjestöt ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ajavat järjestöt ovat paheksuneet Bushin lausuntoa.

Homoteemasta on odotettavissa yksi seuraavien vaalien kuumista kysymyksistä. Republikaaninen puolue todennäköisesti ratsastaa vuoden 2004 vaaleissa homokielteisyydellä ja perinteisten perhearvojen vaalimisella. USA:n korkeimman oikeuden hiljakkoin kumoamat "sodomialait" ja episkopaalisen kirkon hyväksymä homoseksuaalinen piispa ovat nostaneet homojen oikeudet esiin.

Lisää:
- gay.com
- finnqueer.net
- Kaleva

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!