Setan pääsihteeri vaihtuu

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006


Setan pääsihteeri vaihtuu. Vt. pääsihteeri Johanna Pakkanen lopettaa ja varsinainen, virkavapaalla ollut Aija Salo jatkaa. Setan blogissa Pakkanen tarkastelee kahden vuoden tapahtumia. Media on ollut kiinnostunein perheoikeuksista. Perheen sisäinen adoptio hyväksyttiiin toukokuussa 2009.

Yhdenvertaisuuslain käytännön toteutus takertelee, koska meillä ei ole vähemmsitövaltuutettua, jonka puoleen voisi kääntyä syrjintätilanteessa. Syksyllä 2008 tasa-arvovaltuutettu otti asiaan kantaa ja ehdotti, että sukupuolivähemmistöjen kysymysten tulisi kuulua selkeämmin tasa-arvovaltuutetulle.

Homo- ja transfobiseen rikollisuuteen on yksi alue, johon Seta on yrittänyt kiinnittää huomiota. Meiltä puuttuu mm. näiden rikosten kirjaamisjärjestelmä, joten ei tiedetä ilmiön laajuutta.

Seta on ottanut kantaa myös vaihtoehtohoito-työryhmän raporttiin. Edelleen homoja yritetään parantaa, jopa tarrahenkiä ja demoneja karkottamalla. Eheytyshoitoihin liittyy suuria eettisiä ongelmia.

*****

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Täältä ranneliikkeen uutispalstan takaa vielä sellainen huomio, että puheyhteys setan pääsihteeriin on toiminut hyvin. Toivottavasti myös jatkossa.

Setan blogi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!