USA: Homoin tv-kanava on HBO

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006


Aikaisemmin HBOn sarjoja esitettiin Mtv3:ssä ja Nelosella, mutta vähitellen ne siirtyvät YLElle. Tällaisia sarjoja on ollut: Big Love, Carnivàle, Deadwood, Kylmä rinki, Langalla, Rooma, Sopranos, Sinkkuelämää ja Mullan alla. Nyt, kun YLE on ostanut kaikki sarjat, niitä tullaan esittämään noin 100 tuntia vuodessa. Myös vanhat sarjat saattavat palata ohjelmistoon.

Homo-, lesbo-, bi- ja transkatsojan näkökulmasta on mielenkiintoista homojärjestö GLAADin mittaustulos: 42% HBOn ohjelmista sisälsi homoroolin tai homoteeman. Lisäksi uusissa sarjoissa on mukana etninen ja rodullinen erilaisuus. GLAADin media-asiantuntija kehuu HBOta: kanava alkaa heijastella yhteiskunnan moninaisuutta. Tässä on haaste kaikille kanaville. Yhteiskunnassa on homoja, lesboja, bi-ihmisiä, tranasihmisiä ja lisäksi he voivat olla esim. värillisiä. Nämä kaikki ovat tähän asti olleet aliedustettuina mediassa.

GLAADin selvityksessä tutkittiin yhteensä 4 901 tuntia prime-time-ohjelmaa viidellä maanpäällisellä kanavalla (ABC, CBS, The CW, Fox ja NBC) sekä 1 212 tuntia kaapelikanavia (10 laajalle levinnyttä verkkoa). Tutkimusaika kesti vuoden alkaen 1.6.2008. Eniten HLBTI-teemoja tai roolihahmoja oli HBOlla, 42%. Toisena oli ABC 24% ja kolmantena CW 20%.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Yhteenveto tutkimuksesta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!