Homon valinta piispaksi varmistui

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Yhdysvaltain episkopaalisen seurakunnan piispainkokous teki historiallisen päätöksen, ja hyväksyi julkihomon Gene Robinsonin piispaksi. Robinson sai 62 ääntä 107:stä mahdollisesta. Gene Robinson on kirkkokunnan historiassa ensimmäinen homoksi tunnustautunut piispa.

Robinsonin valintaa vastustavat ilmoittivat valinnan uhkaavan kirkon yhtenäisyyttä. Anglikaanisen kirkon johtaja on valinnan varmistumisen jälkeen varoittanut tulevista "vaikeista päivistä". Erityisesti konservatiivisen Afrikan kirkkojen suunnalta on kuultu uhkailua jopa kirkon hajoamisesta.

Minneapolisissa pidettävä Piispainkokous siirsi aiemmin äänestystä tuonnemmaksi ja käynnisti keskustelun Robinsonia vastaan esitettyjen syytösten johdosta. Piispainkokous oli saanut viime hetkellä sähköpostitse valituksen, jossa väitettiin ehdokkaan kosketelleen neljä vuotta sitten sopimattomasti toista miestä Vermontin osavaltiossa. Syytökset todettiin kuitenkin perättömäksi.

Episkopaalinen seurakunta oli äänestyksessä hyväksynyt julkihomon Gene Robinsonin piispaksi New Hampshireen. Kirkolliskokouksessa äänestystulos oli selvä: 128 puolesta - 63 vastaan. Piispainkokouksella oli asiaan viimeinen sana.

53-vuotias Gene Robinson on elänyt 14 vuotta miespuolisen kumppaninsa kanssa. Hänellä on kaksi jo aikuista tytärtä aiemmasta liitosta naisen kanssa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Valintaprosessin aikana on ilmennyt paljon erimielisyyksiä. Vastustajien mukaan valinta on uhaksi kirkon yhtenäisyydelle. Muun muassa vanhoilliset papit ovat uhanneet lähteä kirkosta valinnan toteutuessa. Myös Amerikan anglikaaninen kirkko on tuominnut päätöksen. Episkopaalinen seurakunta on anglikaanisen kirkon siipi Amerikan yhdysvalloissa. Jäseniä sillä on noin 2,3 miljoonaa.

- Lähteet / lisää: gay.com, Helsingin sanomat, Finnqueer, BBC

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!