Kanadan suurlähettiläs lopettaa Prahassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Prahalainen lehti Lidové Noviny kertoi eilen, että Kanadan suurlähettilään Michael Calcottin pesti on loppuillaan ja hän palaa elokuussa Kanadaan. Hän on avoimesti homo ja käy kaikissa diplomaattien virallisissa tilaisuuksissa yhdessä kumppaninsa kanssa. Michael Calcott on monin tavoin auttanut mm. vuosittaisten HLBT-elokuvajuhlien järjestelyissä. Pari vuotta sitten hän järjesti sinne tunnetun elokuvaohjaajan John Greysonin. Suurlähetystössä on aina järjestetty myös vastaanotto kanadalaisille elokuvajuhlavieraille ja joskus vieraita on majoitettukin.

Calcott ei ole ainoa avoimesti homo lähettiläs Prahassa, mutta hän on ollut esimerkillisen rohkea ja näyttänyt myös tsekkiläisille isännilleen ja poliitikoille, miten tulee käyttäytyä asiallisesti. Näin asian ilmaisi Jan Musil, tsekkiläinen radio- ja tv-toimittaja.

Nyt Calcott palaa Kanadaan ja aikoo mennä elämänkumppaninsa kanssa naimisiin. Tällä hetkellä heillä on rekisteröity parisuhde. Sanomalehtihaastattelussa hän totsesi, että homous ei ole ollut mitenkään erityisen negatiivinen asia hänen Prahassa oleskelunsa aikana.

(hatter.hu)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia