USA: Mainen osavaltion homoavioliittolaista mahdollisesti äänestetään

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Mainen osavaltio sääti toukokuussa lain, joka mahdollistaa samaa sukupuolta olevien henkilöiden avioliitot. Välittömästi sen jälkeen vastustajat alkoivat kerätä nimiä lain saamiseksi kansanäänestykseen marraskuussa. Jos hyväksyttäviä nimiä saadaan riittävästi, syyskuun 12. päiväksi voimaan tuleva laki jää odottamaan kansanäänestyksen tulosta.

Kampanjaa lain kumoamiseksi on ensimmäisten joukossa ehtinyt tukemaan roomalaiskatolinen seurakunta. Se on lahjoittanut 100 000 dollaria. National Organization for Marriage eli NOM on puolestaan lahjoittanut 160 000 dollaria samaan tarkoitukseen. NOM on tullut kuuluisaksi homoavioliittoja vastustavasta naivista videostaan. Se on joutunut laajan pilkan kohteeksi internetissä.

Tiedot kerättyjen nimien määrästä vaihtelevat Mainessa. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että nimiä on määräpäivään mennessä tarvittava määrä. Silloin laista äänestetään. Kaliforniassa homojärjestöt kiistelevät epäonnistuneesta kampanjasta, jonka vuoksi Kalifornian homoavioliittolaki kumottiin kansanäänestyksessä. Mainessa kampailu tulee olemaan kova ja siihen tarvitaan huomattavan paljon rahaa. Kiinnostavaa on nähdä se, pistääkö Utahin osavaltiossa sijaitseva Mormonikirkko rahansa likoon Mainessa yhtä mittavasti, kuin se teki Kaliforniassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!