Vanhainkoteja sateenkaari-ihmisille Suomeenkin?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Syksyllä aloitetaan selvitystyö vanhainkotien tai vanhusten palvelutalojen saamiseksi seksuaalivähemmistöihin kuuluville.

Aamun Metro-lehdessä Suomeen suunnitellut homojen vanhainkodit ovat kansijuttuna. Sama aihe on myös aamun Vartti-lehdessä.

Suomen Karhut -yhdistyksen varapuheenjohtaja Georg Pimenoff ei suoriltaan lämmennyt vanhainkoti-ajatuksesta, mutta pitää palvelutaloja ja iäkkäiden yhteisöjä mahdollisina toimintamuotoina. Hänen mukaansa on tärkeää huolehtia, etteivät iäkkäät homomiehet syrjäydy. Talojen palveluja käyttäisivät ne vähemmistöihin kuuluvat, jotka kokevat hankalaksi siirtyä heteroille suunnattuihin paikkoihin. Hän myös muistuttaa, että yhä vielä vallalla on käsitys, jonka mukaan sukupuoliasiat eivät kuuluisi vanhoille.

Mummolaakso ry on alkuaan perustettu tavoitteenaan saada käyntiin lesbojen vanhainkoti.

Kolmevuotisen tutkimusporojektin rahoittajana on Seta-säätiö. Arvio ensimmäisten talojen perustamisaikataulusta on 5-10 vuotta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ikääntyville homoille suunnattuja vastaavia palveluja on jo ainakin Ranskassa, Saksassa, Hollannissa, Meksikossa ja Yhdysvalloissa.

Myös Ruotsissa suunnitellaan sateenkaariväen vanhainkodin perustamista

Vartti: Suomeenkin ehkä homojen vanhainkoti

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!