USA: Homot armeijassa on edelleen hankala ja ratkaisematon juttu

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti

Clintonin aikana säädettiin jonkinlaisena kompromissina laki, jonka mukaan homot ja lesbot voivat palvella armeijassa, kunhan pitävät seksuaalisen identiteettinsä salassa. Laki sai nimeksi Don't ask, don't tell eli DADT. Sen mukaan sotilaan seksuaalista identiteettiä ei saa kysyä, eikä hän saa sitä kertoa. Lain voimaantulon jälkeen homoja ja lesboja on erotettu palveluksesta enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Kuuluisin erottaminen on arabikielen tulkkien erottaminen hetkellä, jolloin heitä olisi kipeästi tarvittu Irakin sotatoimissa.

Obama antoi aikaisemmin ymmärtää, että valtaan tultuaan tämä laki poistetaan. Sen jälkeen Amerikan armeijassa pitäisi voida palvella avoimesti homona ja lesbona. Toisin on käynyt. Tekosyitä on alkanut ilmestyä ja viipeitä toinen toisensa perään.

Pilalehti the Onion otsikoi: Armeijan yksiköiden uusi politiikka 'Älä kerro, mutta minäpä arvaan'.

Lehden pilan mukaan tämä uusi sääntö mahdollistaa homojen palvelemisen armeijassa niin pitkään kun he eivät anna minkäänlaista vinkkiä orientaatiostaan, koska tämä saattaisi pilata huvin arvailla asiaa.

Pentagonin virkailijat ilmoittavat, että sotilaat, joiden homoseksuaalisuus on arvattu oikein, erotetaan heti palveluksesta, elleivät he pysty todistamaan tappaneensa vähintään kymmenen vihollisen taistelijaa erityistä julmuutta osoittaen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

the Onion -pilalehden juttu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!