Leviääkö Pride-paraatien vastustus Keski-Eurooppaan?

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Vuosi sitten Stuttgartissa oli ensimmäistä kertaa pride-paraatin vastainen mielenosoitus.Se aiheutti hieman hämmennystä. Nyt on paljastunut, ketkä olivat puuhamiehiä.Taustalta löytyy äärikatolinen vanhoillinen Pius-veljeskunta, jonka nokkamies keväällä julkisesti kielsi juutalaisten joukkomurhat. Koko veljeskunta nousi päivänvaloon, kun Ruotsin tv alkuvuodesta teki heistä dokumentin.

Pius-veljeskunnan oppirakennelmaan kuuluvat mm. äärivanhoillisuus, vanhoissa messukaavoissa pitäytyminen ja homojen vastustaminen. Pride-paraatit nähdään Sodomana ja Gomorrana suurkaupunkien kaduilla. Heidän mukaansa paraatit ovat homopropagandaa. Edelliset paavit pitivät etäisyyttä Pius-veljeskuntaan, mutta nykyinen paavi onnettomien sattumien summana otti veljeskunnan katolisen kirkon yhteyteen juuri samalla viikolla, kun Ruotsin tv lähetti kohudokumentin veljeskunnasta. Katolisen kirkon nykyinen linja homoja ja lesboja kohtaan on kova. Omilta papeiltaan vatikaani vaatii selibatiaa, mutta se jää jokaisen oman tahdon varaan. Sen sijaan homoilta ja lesboilta kielletään kaikki seksuaalinen kanssakäyminen.

Pius-veljeskunnan päämaja sijaitsee Stuttgartissa, ja tänä vuonna he ilmeisesti jälleen osoittavat mieltään Stuttgartin pride-paraatia vastaan elokuun alussa. He vastustavat kaikkea lainsäädäntöä, jolla homojen ja lesbojen oikeudellista asemaa parannetaan. He kehottavat erityisesti perheiden isiä käymään kaduille vastustamaan pride-paraateja. "Emme halua Sodomaa ja Gomorraa kotinurkillemme". Pius-veljeskuntaa lähellä on netissä kiihotussivusto kreuz.net. Tänäänkin sivulla on useita homoja rienaavia artikkeleita, yksi mm. piispa Gene Robinsonista.

Priden järjestäjä, CSD Stuttgart on jo tehnyt rikosilmoituksen veljeskuntaa vastaan, aiheena kansankiihotus.

Saksan oikeusministeri paheksuu

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Saksan oikeusministeri Brigitte Zypries (sosdem) paheksui eilen Pius-veljeskunnan puheita ja toimintaa. Hänen mukaansa Pius-veljeskunta on uskonnollinen ääriliike, joka kiihottaa vähemmistöjä vastaan ja on yhtä vaarallinen kuin äärioikeistolainen liikehdintä. Ministeri on lukenut Pius-veljeskunnan julistukset, joissa homot leimataan perversseiksi ja sodomiiteiksi ja syntisiksi. Oikeusministerin mukaan tällainen uskonnollisten fanaatikkojen joukko on samalla tavalla vaarallinen kuin islamistiset fanaatikot. Oikeusministeri vihjasi, että Pius-veljeskunnan toimintaa aletaan seurata tarkemmin.

Oikeusministeri moitti myös katolista kirkkoa, joka on uudelleen ottanut veljeskunnan hoiviinsa monista vastalauseista huolimatta. Myös Angela Merkel on moittinut paavin toimintaa tässä asiassa. Oikeusministerin mukaan on syntymässä uusi ääriliike, joka ei pukeudu maihinnousukenkiin ja lentäjäpusakoihin, vaan on ulkonäöltään "porvarillista" ja täysin muiden kaltaista, ja he ovat hyväosaisia ihmisiä.

Mielenosoitus viime vuonna
Lisää Pius-veljeskunnasta ranneliikkeessä

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!