Intiassakin on marssittu Gay Pridessa

  • Uutinen
  • Pride
  • Juhani Viherlahti

Mielenkiintoista Intiassa se, että Englannin siirtomaavaltakautta ennen intialaisessa yhteiskunnassa homot hyväksyttiin. Englantilaista tuontitavaraa oli homoseksuaalisten tekojen rankaiseminen lainsäädännöllä. Nyt on alettu keskustella vakavasti lain SECTION 377 poistamisesta rikoslaista. Perusteluja lain poistamiselle löytyy tällä hetkellä terveyteen liittyvistä tekijöistä. Myös Intiassa on havahduttu HIV/AIDS-epidemiaan. Homoseksuaalisuuden poistamisella rikoslaista katsotaan osaltaan voitavan torjua taudin leviämistä.

The Times of India on julkaissut teemasivut Gay Priden vuoksi. Tähän aikaan Intiassa vastustetaan homojen oikeuksia yleisönosastokirjoituksissa, joissa todetaan Intian kulttuurin tuhoutuvan homojen vuoksi "samalla tavoin kun on käynyt länsimaissa". Blogikirjoituksessa todetaan etteivät homojen oikeudet ole tuontitavaraa Lännestä, eikä homous leviä flunssan tavoin.

Tamil Nadun pääkaupungissa pari sataa ihmistä marssi ensimmäisen Gay Priden merkeissä. BAngaloressa puolestaan marssijoita oli useita satoja.

Times of Indian Gay Pride verkkosivut

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!