Berliinin vaihtoehtoparaati: Suvaitsevaisuus ei riitä

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006

Tänä vuonna Berliinissä järjestetään 12,. kerran rinnakkain pride-paraatin kanssa vaihtoehto-paraati, TCSD eli transgeniaali-CSD. Erilaiset queer-ryhmät ovat liittyneet mukaan, ja kulkue kiertää Friedrichshainissa ja Kreuzbergissa. Yksi järjestäjistä on turkkilaissyntyisten homojen ja lesbojen yhdistys. Sieltä kerrotaan, että suvaitsevaisuus ei riitä. Nyt vaaditaan aitoa vuoropuhelua syrjinnästä, eikä vain tarkkaan rajattuja oikeuksia. Viime vuonna oli mottona: "Me emme halua vain palaa juhlakakusta , vaan haluamme kokonaan uuden reseptin". Silloin kierrettiin pahamaineisessa Neuköllnissä ja turkkilaisten asuttamassa Kreuzbergissa.

Tänä vuonna kulkue alkaa Boxhagener Platzilta (siinä on lähistöllä myös Helsinki Strasse!). Siinä osassa kaupunkia on vallattuja taloja, erilaisia vasemmisto-vaihtoehto- projekteja ja vaihtoehtokulttuurin projekteja. Yksi tällainen kohde on RAW-Tempel. Se sijaitsee Tallinna-kadulla (Revaler Strasse). Siitä on lähes näköyhteys supermoderniin O2-Worldiin, konserttien ja tapahtumien suurtemppeliin, jossa maailman huiput käyvät esiintymässä. Sitten jatketaan yli Warschauer –sillan. Sillalla on yleensä yhteenottoja eri tavalla ajattelevien kanssa. Yksi kohde on Kottbusser Tor, jossa esitetään vastalause mm. Kaiser's-ruokaketjun irtisanomisia ja prekariaattiin kuuluvien työntekijöiden huonoja työehtoja vastaan.

Reitti on suunniteltu niin, että siinä on mukana monenlaista "taistelua": yhteiskunnasta syrjäyttämistä, kaupungin uudelleenrakentamista (vanha pois!) ja homofobista väkivaltaa. Kulkue menee myös SO36-paikan ohi. Siellä on ollut jo 30 vuotta konsertteja, bileitä ja vasemmistohenkisiä tilaisuuksia. Nyt sekin vaihtoehtopaikka on sulkemisuhan alla melusäännösten vuoksi.

Kulkueen päämääränä on Heinrichplatz, jossa on kaupunkijuhla.

Miten tämä pride-paraati suhteutuu suureen Berliinin CSD-paraatiin? Ison paraatin tunnuksena on: "Pala palata homo-onnea" eli homoavioliittoa ja kunnon kansalaisia. Osanottajia on arviolta puoli miljoonaa. Transgeniaali paraati eroaa olennaisesti tästä "pääparaatista". Suurparaatissa on kaupallisesti hyödynnetty seksuaalinen identiteetti, mutta muut syrjintäongelmat ja yhteiskunnalliset ongelmat on sivuutettu. Edes homoyhteisön sisäistä muukalaisvihaa ja torjuntaa ei oteta suuressa paraatissa esiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Transgeniaali-paraatiin odotetaan noin 3 000 marssijaa. Poliisin kanssa yhteistyö on sujunut tällä kertaa hyvin,. Aikaisempina vuosina oli ongelmia. Pari vuotta sitten oli poliisin kanssa jopa yhteenottoja.

Tämänkin kulman ohi marssitaan.
Komea Warschauer-silta

Yksi vaihtoehtopaikka Tallinna-kadulla
SO36 kotisivu
Transgeniaali-CSD:n kotisivut

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!