Hollanti jäädyttää homojen luovuttamisen Iraniin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Hollanti keskeyttää homojen luovuttamisen Iraniin. Päätös syntyi sen jälkeen, kun Iranissa hirtettiin kaksi teinipoikaa, jotka olivat ´syyllistyneet homoseksuaalisuuteen´. Hollannin hallitus ilmoitti, että ulkoministeriö alkaa tutkia homojen ja lesbojen kohelua islamilaisissa maissa. Kunnes työ on tehty, on homojen iranilaisten turvapaikanhakijoiden palautukset jäissä.

Uutinen tuli huojennukseksi yhdelle iranilaiselle turvapaikanhakijalle, jonka hakemus oli torjuttu, ja hänet olisi palautettu ensi viikolla Iraniin. Mies pakeni Iranista 90-luvun lopulla, kun hänet oli määrätty oikeuteen selittämään syy, miksi hän oli tilaisuudessa, jota syyttäjä kutsui "homoseksuaalien bileiksi". Miehen kumppani ei ollut yhtä onnekas. Hänet hirtettiin vuosikymmen sitten. Virallinen syy oli salakuljetus, mutta homojen oikeuksia puolustavat yhteisöt sanovat syyn olleen miehen homoseksuaalisuuden. Kansainväliset homojärjestöt uskovat Iranissa käytettävän "tekosyitä", joiden turvin oikeudessa voidaan tuomita homoja kuolemaan.

Viime viikolla Ruotsi keskeytti homojen palautuksen Iraniin kunnes maan tilanne on selvitetty. LGBT-järjestöt ovat vaatineet myös Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Venäjällä keskeyttämään homojen palauttamisen Iraniin.

- 365Gay.com

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!