Tallinnan Pride sujui rauhallisesti

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Eesti Päevaleht kertoo, että Viron ensimmäinen homoparaati sujui rauhallisesti. Tallinnan Poliisin arvion mukaan kulkueessa oli vajaa 200 osanottajaa, eikä mitään tietoja vakavista ongelmista tai järjestyshäiriöistä ole tullut. Kaupungilla oli kuitenkin liikkeellä paraatin vastustajia, jotka huutelivat iskulauseita, ja vertasivat homoja eläimiinsekaantujiin ja sukurutsareihin.

Kulkueen liepeillä vanhassakaupungissa oli väkeä satamäärin. Paraatissa oli mukana myös runsaasti ulkomaalaisia, eritoten suomalaisia. Tapahtuman järjestäneen Mea Culpan edustajan Lisette Kampusin mukaan osallistujia oli viitisensataa ja tulevaisuudessa on tarkoitus järjestää uusia vastaavia tapahtumia.

Pride-aihe käynnisti jo ennakkoon vilkkaan keskustelun suvaitsevaisuudesta ja seksuaalisuudesta. Maassa ei aiemmin ole käyty laajaa homokeskustelua. Erityisesti Kristillinen kansanpuolue oli tapahtumaa jyrkästi vastaan ja vertasi meikäläisten ääriuskonnollisten tapaan homoja murhamiehiin. Puolue vaatikin kaupunginhallitusta kieltämään paraatin. Kaupunki kuitenkin salli tapahtuman. Riiassa vastaavanlainen paraati peruttiin aiemmin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sosiaalidemokraattien nuoret sen sijaan näkivät paraatissa harppauksen kohti tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa.

Lisää tietoa:
- Eesti Päevaleht
- Postimees
- Aiempi uutinen ranneliike.netissä
- Kuvia tapahtumasta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!