Marburg: Protestimarssi homojen parantajajia vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Saksan Marburgissa 1000 ihmistä protestoi kulkueena homojenparannus-seminaareja, jotka ovat osana Psykiatria ja sielunhoito -kongressia. Kongressi alkoi helatorstaina. Protestikulkue oli rauhallinen. Poliisi oli varautunut suuroperaatioon, koska ennen tapahtumaa oli 40 taloa sotkettu kongressinvastaisilla iskulauseilla. Sotkettujen talojen joukossa oli paitsi evankelisten tiloja myös yksityistaloja. Protestikulkueen tunnus oli: Ei seksismille, homofobialle ja uskonnolliselle fundamentallismille. Mukana oli homojen lisäksi opiskelijoita ja ns. autonomisia ryhmiä.

Pientä häiriötä synnytettiin myös niin, että tukittiin luentosalien sisäänpääsyt, jolloin joitakin seminaareja jouduttiin siirtämään uusiin tiloihin.


TAUSTAA


Marburgin Psykoterapia ja sielunhoito –kongressi alkoi keskiviikkona 20.5.2009 ja sinne odotetaan n. 1000 osanottajaa. Kyseessä on siis aika iso kongressi. Se pidetään yliopiston tiloissa, ja jo kuukausi sitten joukko tutkijoita ja opettajia paheksui että yliopistoon tuodaan epätieteeellisiä tapahtumia.

Tapahtumaan kuuluu 120 luentoa ja erilaisia seminaareja. Kiistaa ovat aiheuttaneet Markus Hoffman ja hänen järjestönsä Wüstenstrom, joka vastaa Aslania sekä lastenlääkäri Christl Ruth Vonholdt saksalaisesta nuoriso- ja yhteiskunta-instituutista. Homojärjestöt ovat kiivaasti vaatineet, että nämä puhujat pitää poistaa ohjelmasta. He ovat evankelikaaleja, jotka harrastavat homojen parantamista. He eivät tunnusta homoseksuaalisen identiteetin olemassaoloa, vaan pitävät sitä poikkeavana ja sairautena, joka pitää parantaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Kiistelty lastenlääkäri puhuu homojen elämänurasta, jota ei voi pitää terveenä. Wüstenstromin nettisivuilla esitellään homous ja siihen liittyvät kärsimykset. Sen sijaan ei myönnetä, että samanlaisia ongelmia voi olla myös heteroseksuaaleilla.

Kriittisesti asiaan suhtautuvat puhuvat "homoparantajista" ja "suunnanvaihtajista". Homojärjestöissä korostetaan, että kun on ongelmia seksuaali-identiteetin takia, se hyvin usein johtuu vihamielisestä ympäristöstä. Homoparantajat uskovat, että kuoren alla piilee kuitenkin hetero, ja se saadaan esiin esim. sähköshokkiterapialla ja psykoterapialla.

Kirkolle ja teologialle homoseksuaalisuus on ratkaisematon ongelma. Raamatun lauseet tiedetään. Toiset raamatun lauseet kuten kehotus rakkauteen, kielletään.

Marburgin yliopisto ottaa kongressin tiloihinsa ja perusteluna on, että tiede ja demokratia hyötyy siitä, että asetetaan vastakkain erilaisia näkemyksiä. Nyt pelätään, että kongressi saa aikaan rauhattomuutta. Viime päivinä on jo 40 taloa sprayatty kongressi-vastaisilla iskulauseilla. On myös ilmoitettu vasemmistoryhmien mielenosoituksesta. Poliisi valmistautuu häiriöihin.

Uutisen lähde

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!