TIME-lehti: Venäjä homoille: Painukaa takaisin kaappiin

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti

Uutisia maailmalta selatessa huomaa, että Moskovan Gay Pride on saanut mittavasti huomiota viestimissä. Tapahtuman organisoija Nikolai Alexeyev on saanut kaiken sen huomion mitä hän olisi voinut toivoa. Venäjälle asia on todella kiusallinen, koska Euroviisuista oli toivottu koreaa postikorttia nykyaikaisesta Venäjästä. Toisin kuitenkin kävi. Postikortilla onkin ruma kääntöpuoli, jossa näkyykin ruma ja ennakkoluuloinen Venäjä. Tilaa on ortodoksikirkon vanhoille asenteille ja uusnatsien vihanpidolle.

Time-lehti teki laajan jutun ja haastatteli myös Nikolai Alexeyevia. Jutussa kerrotaan hänen ja ryhmänsä toimineen sissitaktiikalla vältääkseen poliiseja ja vastamielenosoittajia. Alexeyev totesi jatkavansa siihen asti kunnes homoilla ja lesboilla on samat oikeudet kuin kaikilla muilla Venäjällä. Hän haluaa adoptio-oikeuden ja avioliiton ja syrjinnän lopettamisen.

Time-lehti toteaa, että homouden ei pitäisi olla enää rikos Venäjällä, koska se poistui rikoslaista 1993. Kuusi vuotta myöhemmin poistui laki jonka perusteella homoja ja lesboja suljettiin psykiatrisiin hoitolaitoksiin. Silti Venäjä haluaa homokansalaistensa olevan näkymättömiä - ja vaiti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

TIME-lehden juttu kokonaisuudessaan

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!