Kiireinen kevätviikko

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Politiikkaa


Tällä viikolla tapahtuu monenlaista. Unkarissa presidentin tulee ratkaisata, allekirjoittaako hän lain rekisteröidystä parisuhteesta. Parlamentti hyväksyi lain huhtikuun 20. päivänä. Kristillisdemokraatit ja äärikansalliset vaativat, että laki on taas vietävä perusutuslakituomioistuimeen, koska se vaarantaa pyhän avioliiton asemaa. Edellinen parisuhdelaki kaatui perustuslakituomioistuimessa viime joulukuussa. Oikeistopuolue Fidesz kuuluu myös lain tiukkoihin vastustajiin.

Baltic Priden mielenosoitusluvasta (16.5.2009) odotellaan tietoa. Saako Riiassa kaupungilla pitää pride-paraatia. Vaikean talouslaman vuoksi on epäilty, että Riiassa paraati kielletään, koska poliisioperaatio vaatisisi suuret summat rahaa. Amnesty International muiden muassa on vaatinut, että viranomaisten on sallittava mielenosoittaminen ulkona kaduilla. Amnesty on menossa tukemaan Baltic Prideä.

Moldovassa on pride-tapahtuma ensi viikonlopun ajan. Marssi keskustan katuja pitkin on torstaina 7.5.2009. Edellisinä vuosina on ollut yhteenottoja uskonnollisten ja äärikansallisten toimesta. Poliisi on katselut sivusta.

Kulttuuria ja tieteitä

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Perjantaina 8.5.2009 on tapahtuma: Queer-dialogi: Sukupuoleen liittyvät käsitteet. Mitä sukupuoleen liittyviä kokemuksia on olemassa, joille ei vielä ole sanoja? Miten kääntää sukupuolen variaatioon liittyvää kansainvälistä sanastoa?
Paneelikeskustelua vetää tietokirjailija Tiia Aarnipuu. Tämä on Transtukipisteen, Queer-dialogi-ryhmän ja Kristiina-instituutin yhdessä järjestämä keskustelutilaisuus, perjantaina 8.5. klo 16-18. Osoite: Topelia-rakennus (D 113). Unioninkatu 38 D, Lisätietoja Setan sivuilta


Kulttuuritarjontaa llisää. Transtukipisteen draamaryhmä Teatteri Tuuletin esittää kevään ryhmän loppudemon "Tämä tarina on tosi" maanantaina 4.5. klo 19. Vapaa pääsy. Esityksen kesto noin 45 min. Paikkana on Kaapelitehtaan esitystila (eteläsiivessä). Saapumisosoite: Tallberginkatu 1, f-rappu. Ohje ja lisätiedot Setan sivuilta


Mummolaakson kahvi-illassa puhutaan torstaina klo 18.30 mustasukkaisuudesta.


Ladyfest-tapahtumien sarja alkaa 7.5. ja jatkuu 10 päivää. Siellä on varmaan monelle kiinnostavaa ohjelmaa myös seksuaalisuudesta..
http://www.ladyfestfinland.net/

Turussa on sateenkaarimessu perjantaina 8.5.2009

Ajanvietettä


Porin sunnnalla vietetään ensi viikonloppuna Winokasta Wiikonloppua. Tällä kertaa teemana on glamour. Tapahtumapaikka on 23 km Porista Tampereen suuntaan järven rannalla. Winokas on perinteikäs kaikenikäisen sateenkaariväen viikonlopputapahtuma.
http://www.poseta.net/winokas2009.html

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!